A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Новини

У школах ОТГ активно працюють мовні табори

Ще один навчальний рік підійшов до свого логічного завершення. Прийшла пора відпочинку та розваг – довгождане сонячне літо. 3 червня гостинно розпочали свою роботу пришкільні мовні табори відпочинку з денним перебуванням дітей у закладах освіти Іршавської ОТГ. В табори залучено дітей,  які виявляють інтерес до вивчення іноземних мов. Приємно, що цього року вперше у організації таборів прийняла участь і Лозянська школа, у таборі якої відпочивають 30 діток.

17:58 12.06.2019

Обласний мистецький захід

Днями у Іршавській дитячій школі мистецтв пройшла обласна нарада директорів шкіл мистецтв. В Іршаву приїхали близько 70 учасників наради. А саме,  голова обкому профспілки працівників культури Н. М. Товтин, заступник директора департаменту культури ОДА В. А. Гойдош, заступник директора ООМЦК В. В. Барановський, голова обласної ради директорів мистецьких шкіл Л. Д. Ленарт, представники Ужгородського коледжу культури і мистецтв, Ужгородського музичного коледжу ім. Д. Задора та понад шістдесят директорів ДШМ з усіх куточків області.

17:50 12.06.2019

Роботи з благоустрою освітніх об'єктів тривають

У школах Іршавської ОТГ тривають роботи із благоустрою. Так нещодавно було вимощено тротуарною бруківкою площадку перед центральним входом Іршавського ліцею. Хочеться відмітити, що міськрада закупила лише будівельні матеріали (бруківку, відсів, бордюри). Виконання робіт було організовано адміністрацією школи. Новий майданчик слугуватиме не тільки окрасою, а й місцем проведення святкових заходів та урочистих лінійок.

17:47 12.06.2019

Свято для юних іршавчан

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги. В міському парку відбулося сьоме дитяче свято, свято спорту, здоров’я та усмішок. Організатором святкового дійства є Іршавська міська рада разом з міським Центром позашкільної освіти. Ведучий Юрій Буряс оголосив свято відкритим і одна за одною почали розгортатися різноманітні розваги.

17:44 12.06.2019

Запрошуємо всіх

Друзі! Всіх вас запрошуємо, батьків ????‍????‍????‍???? та малечу ???? 2 червня 2019 року у міський парк на свято присвячене Дню захисту дітей.  Початок о 16.00 год. к. ч.

12:07 01.06.2019

Прощавай, рідна школо!

У школах Іршавської ОТГ пролунав останній дзвінок. 87 учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів попрощалися з своїм навчальним закладом, який уже давно став для них рідним. Привітати учнів, їх батьків, вчителів із завершенням навчального року, побажати успіхів випускникам на їхньому життєвому шляху до шкіл міста завітали міський голова та начальник відділу освіти Любов Сокач. Вони вручили відзнаки найкращим учням школи, а переможці олімпіад та чемпіонатів отримали грошові премії. Несподіваним та гарним сюрпризом від міської ради стали виступи у всіх школах міста грузинського вокально-етнографічного колективу «Мареті».

21:04 31.05.2019

В історико-краєзнавчому музеї Іршавського МЦПО було відкрито нову експозицію «Голокост на Іршавщині»

Вчора в історико-краєзнавчому музеї Іршавського МЦПО було відкрито нову експозицію «Голокост на Іршавщині», присвячену 75-й річниці масової депортації євреїв із території Закарпаття. Сам музейний стенд розділений на дві половини – у верхній частині інформація про розселення євреїв на теренах Іршавщини та унікальні документи, які стосуються життя єврейської громади у довоєнний період. У нижній частині - підбірка фотографій із відомого на весь світ «Альбому Аушвіц», де наглядно показано, як відбувався процес відбору і знищення людей у концентраційному таборі Аушвіц-Біркенау. Окрім експозиційного стенда з документами та фото, окремо під склом знаходиться дев’ятисвічник Ханукія, підручник з вивчення єврейського письма та фото Лілії Якоб – жінки, яка знайшла у таборі та зберегла для нащадків «Альбом Аушвіц». Також було розгорнуто тимчасові виставки фотографій з видами сучасного музею «Аушвіц» (подарувала Євгенія Шутка) та підбірку поштових листівок з копіями дитячих малюнків, які було знайдено у концентраційному таборі «Терезин». На відкритті експозиції були присутні учні - вихованці МЦПО, педагоги, працівники районної бібліотеки, журналісти та представник від єврейської громади міста Іршава Юрій Микита. І зовсім неочікуваним гостем став науковець із США Джон Свансон, який, за щасливим збігом обставин, минулого тижня знову приїхав на Закарпаття і дізнавшись про відкриття виставки, прибув на наш захід. До речі, саме він і прислав з Америки до музею цінний експонат – книгу-альбом про табір Аушвіц. Експозиція є постійною і кожен бажаючий може ознайомитися та відкрити для себе ще одну сторінку нашої історії.

10:16 31.05.2019

В добру путь випускники

Гарно й урочисто пройшло випускне свято у дошкільному закладі №1, завідуюча Мелай Світлана, музичний керівник Мар?яна Волошин. З дитсадком прощалися вихованці старшої групи «Чебурашка»,  вихователі Садварій Наталія і Штефаньо Жанна та старшої групи «Дюймовочка», вихователі Ярослава Попович і Христина Мелай. Розпочалося свято на подвір’ї садочку, де зібралося багато гостей: батьки, бабусі й дідусі, вчителі, представники влади – всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на майбутніх школяриків.

16:59 30.05.2019

Гості з сонячної Аджарії

Вже декілька днів у нашому районі і місті з офіційним візитом перебуває делегація із міста Шуахеві, Аджарська автономна республіка (Грузія). Очолює делегацію начальник відділу культури, освіти, медицини, спорту міста Шаухеві Фрідон Давітадзе. Під час перебування гості знайомляться з традиціями, історією, культурою, побутом та життям на Іршавщині.

06:56 30.05.2019

У дошкільних закладах міста продовжуються святкові ранки-випускні

Сьогодні з рідним дитячим садком прощалися випускники садочка № 2, завідуюча Глеба Світлана, музичний керівник Каракай Ярослава, вихователі Сочка Світлана та Ластівка Ольга та садочка № 4, завідуюча Ганна Мейсарош, музичний керівник Марія Загробська, вихователі Мейсарош Оксана та Котубей Марина.

11:52 29.05.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень