A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Новини

Музей – інтерактивне предметне середовище,

Музей – інтерактивне предметне середовище, це особливий простір, який дає змогу дошкільнятам більш повне уявлення про навколишній світ, розвиває інтерес до атрибутів людської діяльності. Вихованці старшої групи «Фіалка» закладу дошкільної освіти №4 «Ялинка» відвідали  історико-краєзнавчий  музей Іршавської ОТГ, де знайомилися з історією рідного міста  та експонатами музею, після чого у малюків виникла тисяча "чомусиків", на які їм допомагав отримувати відповіді Андрій Андрійович Світлинець . Відвідування музею збагатило дітей новими враженнями, які будуть сприяти формуванню їхнього світогляду, розвивати творче мислення, фантазію та мовлення, а також збагатило знання дітей про одяг та взуття, який носили наші прабабусі і прадідусі. Такі форми роботи допомагають вихователям закріплювати, ті знання, які ставить перед ними освітня програма.

22:26 25.11.2019

«ФК Сільце» привітали з 10-річним ювілеєм.

«Зразкова» хореографічна студія МЦПО "Dance of angels" (керівник Юрій Буряс )???????? мала змогу привітати футбольну команду «ФК Сільце» з 10-річним ювілеєм. Гуртківці виступити спільно з Василем Філешом та взяли участь у флеш-мобі разом з юними футболістами.

22:15 25.11.2019

Сьогодні наш музей поповнився новими експонатами

Сьогодні наш музей поповнився новими експонатами - добрі друзі музею і шанувальники нашої історії іршавчани Олександр Гелетей та Павло Булеца передали на постійне зберіганння декілька речей фронтовика Євгенія Сиповича. Зокрема це особисті фотографії ветерана, декілька нагород і відзнак та цікаві кольорові плакати, які можуть бути використані у майбутніх експозиціях. Окрім того, Олександр подарував 40 значків, які поповнять його колекцію, яка була передана на зберігання до музею ще минулого року. Щира Вам подяка, друзі.

19:54 25.11.2019

З 2020 року вчителі початкових класів вивчатимуть методики роботи в інклюзивних класах

З 2020 року програма підвищення кваліфікації вчителів початкових класів міститиме новий обов'язковий модуль – інклюзивне навчання. Він має навчити педагогів працювати з дітьми з особливими освітніми потребами (ООП), а також допомогти їм в організації роботи інклюзивного класу. Про це заявила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час відкриття Форуму “Навчання без перешкод: як зробити українські школи інклюзивними” сьогодні, 22 листопада 2019 року, в Києві.

19:49 25.11.2019

СК «Самурай» в трійці кращих в Україні!

У м. Вінниця пройшов Кубок України з годзю-рю карате та рюкю кобудо. 36 клубів, 760 спорсменів зі всієї України змагались за звання «найкращий спортивний клуб України». Закарпатську область представляли два клуби – СК «Чемпіон» м.Ужгород та СК «Самурай» м.Іршава. В загальнокомандному заліку Спортивний Клуб “Sport Club Samurai” посів третє місце, здобувши при цьому: 27 золотих, 17 срібних, та 11 бронзових медалей. А також Костик Андріан в категорії 14-15 років показав чудову техніку в поєдинках Ірікумі та був нагороджений ексклюзивним кубком «За найкращу техніку Ірікумі». Вітаємо спортсменів з високими досягненнями!

19:46 25.11.2019

ПОКАЗОВІ УРОКИ – СКЛАДОВА ДУХОВНОЇ СКАРБНИЧКИ ВЧИТЕЛЯ

Показові уроки – це складова духовної скарбнички сучасного вчителя. Цього тижня у нашому закладі відбулася панорама показових уроків. Свої досягнення демонстрували і вчителі, і учні. Цікавий  інтегрований урок природознавства та англійської мови у 3-Б класі провела Жупанин Богдана Федорівна.  Його родзинкою стали досліди, які проводили самі учні, та  «пряме включення» про прогноз погоди у Великобританії (звичайно, англійською).

21:26 22.11.2019

В Іршавській громаді вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Сьогодні вся країна вшановує 86-ту роковину штучного Голодомору, організованого більшовицькою владою проти народу України. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу у роки Другої Світової війни. 24 країни офіційно визнали Голодомор геноцидом українського народу, пам’ятний день якого прийнято відзначати кожну четверту суботу листопада. В знак пам’яті і пошани до загиблих в нашому місті також було проведено мітинг-реквієм біля пам’ятника жертвам Голодоморів.

21:23 22.11.2019

День Гідності та Свободи в МЦПО

21 листопада вшановується патріотизм та мужність громадян, пам’ять тих, хто віддав життя заради вільної України, тих, які восени 2004 –го і восени та взимку 2014 року захистили національні інтереси української держави та її європейський вибір. Тому з метою відзначення річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності,  вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, у міському центрі позашкільної освіти проведено ряд заходів. Зокрема, керівники гуртків разом зі своїми вихованцями відвідали історико-краєзнавчий музей (директор Світлинець А.А.), де гуртківці мали змогу побачити тематичну експозицію та почути про численні людські жертви, які віддали життя за незалежну Україну та її європейський вибір.

00:16 22.11.2019

Юних іршавчан вчать сортувати сміття

У нашому місті, в рамках Міжнародного проекту «Екологічна освіта та підвищення рівня екологічної свідомості в регіоні Вайоц-Дзор Вірменії та Закарпатській області України», який проводиться Інститутом еколого-релігійних студій (Ужгород) з Syunik development NGO (Вайоц-Дзор) під кураторством Протестантського Інституту міждисциплінарних досліджень Гедельберзького університету (FEST) і підтримки Екологічної агенції Дессау (Dessau) відбувся тренінг з питань відповідального управління відходами. До проведення заходу залучилися і Комісія з питань екології МГКЄ та ГО "Паралельний світ".

00:13 22.11.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень