A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Новини

Вже дев’ятий рік поспіль

Вже дев’ятий рік поспіль Юрій Буряс спільно з Іршавською міською радою організовують благодійний концерт, як підсумок районної акції «Розтопи своє серце – допоможемо дітям разом». Цього року завдяки організаторам та всім небайдужим людям вдалося зібрати найбільшу суму за весь час існування акції – 525 тисяч 975 гривень. Тобто кожна дитина отримала 35 тисяч 65 гривень. Після оголошення підсумків до слова був запрошений громадський діяч, голова громадської спілки "Українська народна сила" Богдан Кунда (м. Київ), який вручив Юрію Бурясу, головному організатору акції відомчу медаль Міністерства культури "За сумлінну працю". Вітаємо Юрія Васильовича з високою нагородою. Адже прикладено багато зусиль для втілення такої благородної ідеї в життя.

12:16 07.12.2019

Новорічні прикраси від майстрині.

Новорічні прикраси від майстрині. Мистецтво оріґамі своїм корінням сягає в Стародавній Китай, де і було винайдено папір”.Довгий час цей вид мистецтва був доступний лише представникам вищих класів, де ознакою хорошого тону було володіння технікою складання з паперу.У мистецтва оріґамі є одна дуже важлива перевага – це мистецтво використовується в арт-терапії та психотерапії, так як складання паперу має колосальний антистресовий ефект, розвиває посидючість, концентрацію і дрібну моторику, що важливо, в першу чергу для дітей. Але оріґамі може бути корисним і для дорослих, адже всі ми втомлюємося від щоденних обов’язків і роботи, а так іноді хочеться розслабитися, відпочити. Отже поєднати приємне з корисним і необхідним вирішили і працівники нашого закладу. Тому, за планом атестації педкадрів у МЦПО сьогодні пройшов майстер-клас з паперової пластики та оригамі на тему: «Виготовлення новорічних прикрас» у техніці гофрування. Микита Любов Борисівна, яка його організувала та провела вже давно займається цією неординарною технікою складання паперу, має неабиякий досвід роботи та наразі проходить чергову атестацію. В ході роботи над виготовленням новорічних прикрас Лобов Борисівна звернула увагу колег на послідовність виконання дій, підбір паперу для деталей виробу, акуратне, точне його згинання та правильне його вирізання. В результаті колеги та члени а/к мали змогу навчитись новим технікам оригамі, перейняти досвід роботи Любові Борисівни, застосовувати виготовлені деталі прикрас у своїй творчій діяльності та власноруч виготовити шаблони для новорічного декору. Підсумовуючи заняття колеги відмітили високу професійну майстерність педагога, її неординарний підхід до проведення заходу, особисті прийоми та індивідуальні методи навчання. Колеги та члени атестаційної комісії закладу вдячні Любові Борисівні за вдалий майстер-клас, а їх виготовлені власноруч вироби тепер будуть прикрашати не одну домувку протягом новорічно-різвдяних свят.

12:13 07.12.2019

МОЛОДЬ ПРОТИ СНІДУ

У неділю, 1 грудня, у різних куточках планети відзначали  День боротьби зі СНІДом.

22:07 05.12.2019

Нарешті мої пошуки увінчалися успіхом

Нарешті мої пошуки увінчалися успіхом - Іршавський історико-краєзнавчий музей поповнився сувенірними керамічними вазами, які колись випускав Іршавський промкомбінат. Це був, свого роду, атрибут того часу, бо чи не в кожному будинку були такі сувеніри. Але час і мода взяли своє... Тому маю втіху, що вдалося відшукати декілька екземплярів та суттєво поповнити експозицію кераміки. Зверніть увагу, що декілька вазонів мають навіть своє "клеймо" - букву "П" і "К". Хто підкаже, що вони означають? А на фото видно хто і де ці вазони робив (фото із фондів музею).

21:32 05.12.2019

Підсумкова нарада освітян ОТГ

Вчора у міській раді відбулась координаційна нарада з освітянами. Вирішувались проблемні питання, що стосуються завершення 2019 року. Першочергово обговорювались закінчення поточних ремонтних робіт (групи «Ромашка» та допоміжних приміщень котельні в дитячому садочку №1 тощо), а також питання, пов’язані з опаленням приміщень, наявності дров та періоду, на який їх вистачить, економії енергоресурсів. Було наголошено, що у випадку неможливості завершення певних робіт питання їх фінансування буде передбачено у міському бюджеті 2020 року.

17:28 04.12.2019

НАСТУПНИЙ 2020-2021 НАВЧАЛЬНИЙ РІК СТАНЕ РОКОМ МАТЕМАТИКИ В УКРАЇНІ – ГАННА НОВОСАД

2020-2021 навчальний рік буде оголошено Роком математики в Україні – це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх наших громадян. Про це заявила Міністр освіти і науки Ганна Новосад сьогодні, 3 грудня 2019 року, під час презентації Національного і Міжнародного звітів за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018.

20:40 03.12.2019

Працюємо по-новому

Ментальні карти ( інтелект карти, карти розуму , пам’яті ) - це унікальна технологія роботи з інформацією, спосіб зображення процесу загального системного мислення за допомогою схем. Карта пам’яті реалізується у вигляді діаграми, на якій зображені слова, ідеї, завдання або інші поняття, зв’язані гілками, що відходять від центрального поняття або ідеї. У основі цієї техніки лежить принцип «радіантного мислення», що відноситься до асоціативних розумових процесів, відправною крапкою або точкою дотику яких є центральний об’єкт. Карти пам’яті - проста і ефективна техніка. Використовуються карти для наступних цілей: навчання, конспектування матеріалу, підготовка матеріалу з певної теми  або рішення творчих завдань. Саме такі ментальні карти створювали учні 7 –Б та 7-А класів нашого закладу.

17:38 03.12.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень