A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Новини

Профорієнтаційна робота серед старшокласників ліцею.

У житті кожної молодої людини є момент, коли необхідно прийняти одне з найважливіших рішень - вибрати майбутню професію. Саме цей відповідальний час припадає на шкільні роки. Тому своє майбутнє юнаки та дівчата повинні визначити ще задовго до останнього шкільного дзвоника, а тут замало порад батьків, вчителів, друзів, необхідна допомога і кваліфікованих спеціалістів. Так, щоб розповісти про особливості та переваги роботи в поліції до учнів ліцею нашого міста завітали співробітники Іршавського відділення поліції. Вони розповіли старшокласникам про підрозділи поліції та завдання, які вони виконують, а також про зброю та спецзасоби, якими користуються правоохоронці. 

18:44 15.11.2019

Яскрава Країна

26-28 жовтня на потрійний VІ міжнародний фестиваль-конкурс «Яскрава Країна Закарпаття", Падіюн-Євро-Данс, «Кубок Кавказу», до Ужгорода завітало понад 1300 учасників з України, Словаччини, Молдови, Польщі.

19:07 14.11.2019

"Зіркові візерунки"

перемогою хореографічний колектив Іршавської ДШМ на Міхнародному фестивалі-конкурсі "Зіркові візерунки" ,що пройшов у Львові 9 листопада. Велика подяка викладачці Огарь С.Ю. та учням.  

19:05 14.11.2019

STOP Bullying

13 листопада відбулось чергове зібрання учнівського самоврядування, на якому розглядалось одне з найактуальніших питань сьогодення - булінг. Це поширена проблема в сучасному українському суспільстві, і найгостріше вона постає в освітньому середовищі, де дитина проводить більшу частину свого повсякденного життя. Члени учнівського самоврядування детально ознайомились з поняттям «булінг», його причинами, ознаками, формами вияву та способами протидії цьому явищу. Також, з метою оцінки психологічного «клімату» у закладі та своєчасного реагування на прояви булінгу було проведено практичні завдання та анкетування.

17:38 13.11.2019

Ярмарок

Будьмо благодійними! Ми європейське цивілізоване суспільство. Турбота і допомога мають стати частиною нашого життя. Саме тому учні Іршавського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1 провели 12 листопада благодійний ярмарок . Його мета -  зібрати кошти для онкохворих дітей району в рамках акції « Розтопи серце». Брала участь уся шкільна родина: і батьки, і учні, і вчителі! Усвідомлення того, що разом  робимо добру справу, ще більше надихало. Кожна вторгована гривня додавала надії на те, що все у онкохворих діток  буде добре.  Результат: зібрано 8180 гривень!

17:35 13.11.2019

Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти

12 листопада 2019 року на базі Іршавського закладу дошкільної освіти №4 „Ялиночка” було проведено засідання методичного об'єднання вихователів всіх вікових груп закладів дошкільної освіти Іршавської об’єднаної територіальної громади з проблеми „Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти відповідно до основних ідей концепції Нової української школи та положень Державного стандарту початкової освіти”. Керівник методичної комісії з дошкільної освіти Цільо Ілона Йосипівна ознайомила всіх присутніх з Порядком підвищення кваліфікації педагогічних працівників (постанова Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №800, лист МОН України №1/9-683 від 04.11.19 року „Щодо підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників”) та сучасними вимогами до атестації всіх педагогічних працівників. Голова методичного об’єднання Мелай Світлана Михайлівна ознайомила вихователів з рекомендаціями щодо самоосвіти, організації режимних моментів з метою обміну досвідом роботи протягом року. Вихователь закладу дошкільної освіти №4 Котубей Марина Михайлівна ознайомила педагогів з організацією розвивальних осередків у кожній віковій групі та вимогами щодо їх облаштування. Марина Михайлівна провела експрес-огляд розвивального простору у старшій групі „Фіалка”. Практичний психолог Мацур Ірина Сергіївна розповіла про актуальне питання сьогодення – булінг, розкрила проблеми виникнення та попередження булінгу у дитячому середовищі. Ірина Сергіївна також провела з учасниками засідання вправу „Душа дитини”. На засідання методичного об’єднання було запрошено вчителя початкових класів Іршавського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Паук Іванну Василівну. Вона розповіла вихователям про ранкові зустрічі в НУШ та показала майстер-клас з проблеми забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти. Дошкільнята старшої групи показали гостям, як вони проводять ранкові зустрічі у своїх групах. На завершення Ілона Йосипівна Цільо підвела підсумки проведеного заходу, подякувала всім педагогам за співпрацю та надала методичні рекомендації щодо об’єднання зусиль педагогічних колективів закладів дошкільної і загальної середньої освіти та батьківської громадськості з метою забезпечення психологічно виваженого та успішного для дитини переходу з попереднього рівня – дошкільна освіта, на наступний – початкова освіта.

17:31 13.11.2019

Школярі Закарпатської області перевірили рівень знань в інтернет-олімпіаді «На Урок»

Із першого жовтня по восьме листопада учасники інтернет-олімпіади «На Урок» (https://naurok.com.ua/olimpiada) безкоштовно перевірили рівень знань із 16 предметів. Загалом виконали завдання пів мільйона юних українців, серед яких 3111 осіб із Закарпатської області. 

01:33 13.11.2019

Організація харчування дітей в закладах освіти Закарпатської області має бути безпечною

Забезпечити раціональне і безпечне харчування учнів у закладах освіти, своєчасно вживати заходів для поліпшення його якості, здійснювати систематичний контроль за організацією харчування дітей – такі першочергові завдання дано Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком за підсумками наради від 25 жовтня 2019 року.

01:28 13.11.2019

101-ша річниця закінчення Великої війни

Оригінально відзначили 101-шу річницю закінчення Першої Світової війни в Іршавському історико-краєзнавчому музеї. Вчора, в актовій залі міського Центру позашкільної освіти, відбулася зустріч іршавчан з дослідником Юрієм Фатулою, автором кількох серйозних наукових праць на дану тематику. Ідея зустрічі належала Юрію Михайловичу, який нещодавно повернувся з Польщі, де приймав участь у пошуковій експедиції на горі Манілова. Саме там, у 1915 році, відбувалися жорстокі бої між австро-угорськими та російськими солдатами і ця гора стала місцем останнього спочинку тисяч солдат з обох сторін. Саме там склали свої голови сотні закарпатських українців, які, будучи мобілізовані до австро-угорської армії, воювали проти таких самих українців російської армії. Під час зустрічі Юрій Михайлович презентував слухачам свою чергову книгу «Неси, мамко, жалість мою», в якій описано бойовий шлях основних військових підрозділів, що формувалися на території історичного Закарпаття та розповів про свою участь у пошуковій експедиції на території Польщі. Своїми враженнями та невеликим відеосюжетом поділився директор історичного музею Андрій Світлинець- учасник ще однієї пошукової експедиції «Карпати-2018», яка пройшла минулого літа на території Івано-Франківської області та в кінцевому результаті сприяла створенню нової експозиції «Перша Світова війна у долях Іршавчан». Гість заходу Іван Іванович Ключевський, директор видавництва "Патент", де друкувалося презентована праця, підкреслив важливість і цінність таких видань та наголосив про готовність сприяти у виданні аналогічних робіт. Ще один гість Василь Іванович Ільницький, заслужений журналіст України, керівник інформаційно-видавничого центру УжНУ, привітав усіх присутніх і висловив задоволення, що на заході присутньо багато учнів. Він звернувся до молоді з пропозицією записувати від своїх дідусів і бабусь спогади про воєнні роки, бо саме з малих частинок складається велика історія нашої країни. Також до учасників зібрання звернулися Степан Степанович Бобик, голова Іршавської ОТГ, який поділився спогадами про свого діда - учасника Першої Світової війни та Віктор Андрійович Симканинець, голова Іршавської ради, що підкреслив важливість вивчення минулого свого краю задля можливості мати своє майбутнє. Насамкінець Юрій Михайлович Фатула передав до історико-краєзнавчого музею експонати привезені з гори Манілова, які були знайдені під час пошукової експедиції.

01:18 13.11.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень