A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Новини

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС «БОБЕР»

Інформатика – дуже сучасна галузь знань. Сьогодні, 12 листопада,  15 учнів 8-11 класів нашого закладу (учителі Калинич М.В., Чийпеш В.І.,

01:11 13.11.2019

ІСТОРИЧНА ПОДІЯ

Цьогоріч, 11 листопада,  відзначають 101 річницю закінчення Першої світової війни.  Це глобальний збройний конфлікт,  в якому брало участь 38 держав із населенням 1,5 млрд мешканців. Під час війни загинуло понад десять мільйонів солдатів і цивільних мешканців.  Саме сьогодні в Іршавському МЦПО відбулася зустріч учнів, громадськості та шанувальників історії з автором книги Ю. Фатулою «Неси мамці жалість мою…». Книжка – це військово-історичне дослідження, в якому на основі маловідомих архівних та бібліографічних даних описана участь у Першій світовій війні солдатів різних національностей, мобілізованих з території сучасного Закарпаття. Присутні довідалися про участь закарпатців та жителів Іршавського району в цих  далеких подіях.

01:08 13.11.2019

Диктант

Традиційний диктант національної єдності у День української писемності та мови дев’ятнадцятий рік поспіль пишуть в Україні.

01:07 13.11.2019

Знай, люби і бережи рідну мову!

Мова – це найбільше і найдорожче добро кожного народу, це жива схованка людського духу, багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування. Про значення рідної мови в житті кожного говорили учні 3-В                  ( кл.керівник Мошкола О.Ф.) напередодні важливого свята – Дня української писемності та мови. Урок-гра « Знай, люби і бережи рідну мову»  був надзвичайно цікавим, жвавим, веселим та пізнавальним!

01:04 13.11.2019

АКЦІЯ «ПЕРЕВІР СВОЇ ЗНАННЯ»

Чудову можливість мали учні, вчителі та навіть мешканці нашого міста, працівники держустанов, бібліотеки, відділу освіти – взяти участь у мовознавчій акції “ПЕРЕВІР СВОЇ ЗНАННЯ”, яку провели учні  закладу в переддень Дня писемності та мови.  Усі з великим задоволенням та бажанням виконували мовні завдання, Цікаво, чи всі добре їх виконали? Результати згодом, після опрацювання відповідей.

01:01 13.11.2019

ХОЧЕШ ПІЗНАТИ СВІТ – ЧИТАЙ КНИЖКИ

У рамках Днів української писемності сьогодні у нашому навчальному закладі відбувся урок бібліотекаря – усний журнал «Як до людей прийшла книжка», який підготувала та провела завідувачка бібліотекою Клим Надія Іванівна. Саме книга – це чудовий витвір розуму та рук людини. Учні 7-Б класу довідалися багато нового: про шлях книжки від печерних надписів до друкованих, бібліотеку Ярослава Мудрого, першого українця-першодрукаря Івана Федорова та сучасне книгодрукування і електронні бібліотеки. А вікторини та конкурси зробили урок цікавим та веселим. Книга міцно та надійно увійшла в наше життя, стала джерелом знань та скарбницею народного досвіду, а часом – вірним порадником. Без неї неможливо уявити життя сучасної

00:58 13.11.2019

РІДНА МОВО, ЗВУЧИ В НАШІМ ДОМІ

Здається, що всі слова про рідну мову вже написано і сказано. Але ні… По-особливому святкова атмосфера панувала сьогодні в 9-А класі. День писемності та мови розпочався з  виступу вчителя української мови та літератури Примич Людмили Михайлівни, яка цікаво розповіла про історію української писемності та мови. Та й учні не залишились осторонь: впродовж свята лунали поетичні рядки про мову, вислови відомих людей про значення мови в житті людини та суспільства, прислів’я та приказки. Найбільше  сподобалось брати участь у пізнавальній  вікторині  «Мовне асорті».

00:56 13.11.2019

Підсумки фестивалю "Зоряні мости дружби"

Вже другий рік поспіль у м. Берегово проходить міжнародний фестиваль - конкурс мистецтв «Зоряні мости дружби» (Україна – Угорщина).  Головна мета конкурсу – зміцнити творчі мости дружби між дітьми з різних міст та країн. Іршавчани також взяли участь у цьому престижному конкурсі, показали високу майстерність та отримали чимало нагород.

22:13 11.11.2019

Надії Карпат

Надії Карпат Влучна назва обласного особисто-командного турніру з шашок-64 серед юнаків та дівчат, адже справді на цьому змаганні виявляються талановиті діти, які в подальшому при наполегливій праці на тренуваннях стають розрядниками і захищають честь Закарпатської області, яка географічно розташована за горами Карпатами. А точніше сказати, ми жителі гір Карпатських, тому й є їх представниками на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Підтримати збірну команду клубу “Вікторія” виявила бажання і Катерина Мойсей, яка саме в цей час перейшла на тренування з шашок-100, які повністю відрізняються від гри в шашки-64. В загальному турнірі перше місце, набравши максимальну кількість очок, виборола Катерина Мойсей. Друге місце в представника В. Бичкова Севастьяна Матаржука. На третє місце вийшов ще один представник клубу “Вікторія” Андрій Кравець. Серед дівчат кращі результати показали наші вихованці Катерина Мойсей, Марта Юріна, Вероніка Терпай. Призерами в своїх вікових групах стали Володимир Погоріляк, Дарина Лелітка, Анастасія Асеєва, Анастасія Сенина, Ігор Гуляна, Вероніка Терпай, Софія Буря, Андрій Кравець, Анастасія Купар. Підбиті результати командної боротьби. Клуб “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти на першому місці!

22:04 11.11.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень