A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Новини

Тренінг для Молодіжної ради

          Здавалося б  про ВІЛ/СНІД всі знають, але виявляється багато фактів про цей важкий недуг й досі не відомі більшості населення. Варто говорити про цю хворобу не лише 1 грудня. На тренінгу, який був організований ГО «Батьківська районна рада Іршавщини» (керівник Глушко В.І.), за фінансової підтримки БФ «Центр громадських ініціатив» (Вишняк А. В.), у рамках проекту «Разом до успіху» та завдяки тренеру,  практичному психологу Юрію Таньку ми зруйнували багато міфів про ВІЛ/СНІД.

09:36 10.03.2019

Благодійний ярмарок « Крокуємо разом»

       Іршавска міська рада виділила багато коштів щодо проведення капітальних ремонтів у закладі освіти.         Але діти, батьки, вчителі також виявили бажання взяти участь у естетичному оформленні класних приміщень, коридорів, щоб разом крокувати в майбутнє. Тому 6 березня в Іршавському ЗЗСО І-ІІІ ст. -1 відбувся благодійний ярмарок « Крокуємо разом».        Усі долучилися до справи: учні 1-4 класів разом із батьками та класними керівниками продавали всіляку домашню випічку, інші здобувачі освіти та вчителі мали можливість витратити гроші, щоб поласувати смачненьким.        Зібрано близько 10 000 грн., які буде використано для оформлення коридорів закладу освіти відповідно до нового освітнього простору.

09:22 10.03.2019

Нова українська школа в Іршавській ОТГ

Нова українська школа, яка стартувала у 2018 році, передбачає навчання школярів у новому освітньому середовищі. Зміні підлягають фізичне, просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання. Освітній простір організовується таким чином, щоб учитель міг спостерігати за діяльністю дітей в усіх осередках, діти мали можливість безпечно переміщуватися і було місце для зберігання особистих речей. Міністерство освіти і науки рекомендує для учнів початкових класів створити 8 навчальних осередків.

09:05 21.02.2019

День закоханих в Іршаві

14 лютого закохані у всьому світі відзначили День святого Валентина. День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими. Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця.  На центральній площі міста Іршави також відбулося свято до Дня закоханих, яке було організоване  Іршавським МЦПО та Молодіжною радою Іршави.

09:09 20.02.2019

Продовжуються ремонти у школах міста

Зважаючи на відсутність у школах діток, через  захворюваність на ГРВІ, у Іршавському закладі загальної середньої освіти № 1 також розпочато значний обсяг ремонтних  робіт по капітальному ремонту і заміні перегородок між класами та коридором. Оскільки старі перегородки, що були збудовані ще в 1968 році минулого століття з дерев’яних конструкцій обшитих фанерою, з вмонтованими у їх верхній частині вікнами, з часом стали аварійними та розхиталися, що могло призвести до падіння скла та травмування дітей. Тому було прийнято рішення в першочерговому порядку провести їх заміну, тим більше, що фанера погано забезпечувала ще й шумо- та теплоізоляцію.

08:17 15.02.2019

Тренінг з педагогами ОТГ

Днями на базі Іршавського міського Центру позашкільної освіти з педагогами ОТГ проведено тренінг «Педагогіка партнерства в дії. Батьки і школа: консенсус можливий». Тренінг проводила сертифікований тренер Нової української школи Ольга Юрик. Організовано навчання Закарпатським Центром розвитку місцевого самоврядування.  Під час тренінгу учасники обговорювали   методи роботи із співпраці з батьками, нові ролі батьків в умовах реформування освіти, переваги залучення батьків до освітнього процесу. Практичні вправи, які моделювали учасники тренінгу, були направлені на вирішення ймовірних конфліктних ситуацій в освітньому середовищі та під час роботи з батьками.

08:15 15.02.2019

Ремонт у ліцеї

На вимушених канікулах, що пов’язані з оголошенням карантину,  у школах міста продовжуються ремонтні роботи. Зокрема розпочато ремонт ще двох вбиралень у Іршавському ліцеї. Вже повністю проведено демонтаж старої плитки, замінена внутрішня каналізація та водопостачання, завершується облицювання стін та підлоги керамічною плиткою. Найближчим часом будуть встановлені нове сантехнічне обладнання, двері,  вікна та перегородки між кабінками. Також проводиться облаштування вбиральні для діток з особливими потребами.

22:11 13.02.2019

В школах Іршави продовжили карантин

Сьогодні, 8  лютого, міський голова провів  нараду  з керівниками закладів освіти стосовно стану захворюваності учнів і дошкільнят.Проаналізувавши всі дані та поспілкувавшись з директорами шкіл та завідувачками дошкільних закладів було вирішено продовжити карантин ще на 5 днів, з 11 по 15 лютого у школах міста Іршава, де відсутність дітей по хворобі становить 23%.  Це не стосується шкіл у селах  Лоза та Собатин,  захворюваність  у яких не перевищує 10 %. Що ж до дитячих дошкільних закладів, то вони і надалі працюватимуть без змін,  оскільки відвідуваність діток не зменшилась, а навіть  збільшилась,  окрім дитсадка с. Лоза, тут захворюваність складає 24% , тому його закрили на карантин.     Нагадаємо,  що на карантин заклади  освіти Іршавської ОТГ закрили  з 4 лютого, у зв’язку з різким зростанням кількості дітей, хворих на грип та ГРВІ. Крім того голова доручив керівникам всіх закладів освіти провести профілактичні та інші протиепідемічні заходи.

07:59 11.02.2019

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень