A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Ми вміємо творити маленькі дива і завжди раді гостям.

Дата: 29.02.2020 22:25
Кількість переглядів: 168

Ангели-обереги від юних талантів
27 лютого відбулось чергове відкрите заняття по плану атестації МЦПО від талановитої та творчої майстрині Ажипи Наталії Йосипівни, керівника гуртка «Виготовлення іграшок-сувенірів» на базі Іршавського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2. Керівник працює з дітками вже понад 10 років, у нашому закладі вже третій рік поспіль, але атестується вперше. Традиційно на занятті були присутні члени атестаційної комісії, запрошені керівники гуртків, дирекція школи.
Наталія Йосипівна Nataliya Azhypa по фаху хімік, але педагогічний такт працювати з дітьми та талант створювати шедеври неодноразово підтверджувались найкращим результатами на Всеукраїнських та обласних виставках та конкурсах. Колега має неабиякий багаж креативних задумів та невичерпної енергії творити красу. ЇЇ діяльності відноситься до ручної праці, яка розвиває не тільки абстрактне, розширене мислення, художній смак, посидючість та терпіння, але і надає практичні навички з шиття, основ конструювання, аплікації, дизайну тощо. Дітки, насамперед ознайомлюються з іграшкою як одним із видів українського народного мистецтва, вчаться працювати з різними матеріалами та інструментами, набувають практичних навичок у виготовленні шаблонів,читанні схем, підборі та розкрої текстильних матеріалів, виготовленні та оздобленні іграшок-сувенірів. Темою відкритого заняття була «Лялька-мотанка – народна іграшка та сувенір», тому дітки навчились виготовляти янголів-оберегів, чим приємно здивували присутніх гостей вправно та швидко працюючи над завданням.
Цікаву інформаціу про історію іграшок – ляльок-мотанок, їх види та призначення Наталія Йосипівна подала у вигляді презентаційних та наочних матеріалів. Керівник чітко дотримувалась структури заняття, використала інноваційні прийоми, форми та методи роботи. Під час самостійної роботи вихованці гуртка активно працювали над виготовленням янгола, його декоруванням та оформленням у готовий виріб.
При аналізі та обговоренні заняття присутні відмітили природню педагогічну майстерність Наталії Йосипівни, толерантність, високу відповідальність до своєї роботи та позитивне ставлення до будь-чого. Члени атестаційної комісії з упевненістю відмітили високі професійні якості керівника гуртка, її творчий підхід до роботи з дітьми, взаєморозуміння зі своїми виованцями, жіночу мудрість та, безперечно, її творчий талант.
Щиро бажаємо нашій колезі талановитих вихованців, успіхів не лише на педагогічній ниві, а й у особистому житті, та просто доброго здоров’я та хорошого настрою.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень