A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Як розрахувати середній бал атестату у 2020 році

Дата: 14.07.2020 21:52
Кількість переглядів: 210

Цього року для участі у конкурсному відборі осіб, які вступають до ВНЗ на основі повної загальної середньої освіти, розрахунок конкурсного балу відбувається за участю значення середнього бала атестата, який слід помножити на відповідний ваговий документ.

Випускники шкіл, які вступають до вищих навчальних закладів, повинні самостійно виконати розрахунок середнього балу атестату. Слід зауважити, що дане значення не вноситься у додаток до атестата. Правильність розрахунку середнього балу перевіряють приймальні комісії ЗВО після подачі абітурієнтом відповідної заяви та необхідного переліку документів в паперовому або електронному вигляді.

Середній бал атестата визначається за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал обчислюється як середнє арифметичне значення всіх оцінок в додатку (варіативна, інваріативна частина, ДПА). Слід зазначити, що факультативи та предмети, за якими зроблено відмітку «звільнений(а)/зараховано» у підрахунку участі не беруть.

Якщо в додатку до атестата вказаний середній бал, необхідно перевірити правильність його розрахунку відповідно до методики. У разі неправильного значення, вступнику слід вказати коректний середній бал під час подання заяви про вступ. При цьому атестат з неправильним значенням є дійсним.

Якщо вступник під час подання заяви про вступ до ВНЗ припустився помилки щодо значення середнього бала, він може виправити його самостійно в особистому кабінеті.
Середній бал, який вноситься до Єдиної бази відповідно до 12-бальної шкали, автоматично перераховується у значення за 200-бальною шкалою відповідно до спеціальної таблиці.

Обчислення середнього балу для випускників минулих років, у яких в додатку до атестата за предмети виставлені оцінки за 5-бальної шкалою, відбувається наступним чином: "3" відповідає "6", "4" відповідає "9", "5" відповідає "12". Якщо додаток до атестата відсутній, середній бал за 12-бальною шкалою дорівнює «2». 

За матеріалами сайту Освітній портал

14-07-2020


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень