A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

БОЇ ЗА ДЕБАЛЬЦЕВЕ

Дата: 20.02.2020 21:41
Кількість переглядів: 248

Нова Україна народжується у  боротьбі, а  її свободу відстоює увесь український народ.

П’ять років тому відбулося трагічне виведення українських військових із Дебальцевського плацдарму. Увага кожного була прикута до фронтових новин. Затамувавши подих ми молилися й сподівалися, що наші захисники врятуються. Усієї правди про ті смертоносні дні ми не знаємо дотепер, проте пам’ять учасників тих подій довічно зберігатиме спогади.

Зимові Бої за Дебальцеве тривали в період 21 січня - 18 лютого 2015 року. Дебальцеве –  місто з важливим залізничним вузлом, воно також лежить на перехресті двох автошляхів міжнародного значення. Операція відходу з бою – це була дуже складною. Вона набагато складніша, ніж проведення наступу. Але захисники самовіддано боролися за кожен населений пункт, усвідомлюючи, що це наша земля…

Конфлікт триває…Але нашу Батьківщину не зламати.  Як птах фенікс вона відроджується із попелу, стає міцнішою, сильнішою.

Про вшанування пам’яті героїв, їх подвиг йшла мова на заході, який провів із учнями 9-10 класів нашого закладу  учитель Захисту Вітчизни Чийпеш Василь Васильович. Ця розмова  та переглянутий документальний фільм не залишили байдужим жодне дитяче серце.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень