A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Сюрпризи чемпіонату області

Дата: 27.01.2019 21:39
Кількість переглядів: 197

Право грати у фінальній частині  чемпіонату Закарпатської області 2019 року спортсмени виборювали в обласних змаганнях 2018 року.

Фінал чемпіонату області з шашок-64 проведено в шахово-шашковому клубі “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти. Кругова система, по якій проведено змагання, по відгукам багатьох спортсменів, являється найбільш справедливою. Кожному на одну партію відводилось по 45 хвилин з додаванням 15 секунд за зроблений хід. Кожна зустріч складалась з двох партій із переміною кольорів. А ще була використана сучасна система жеребу початкових позицій. Вдало  стартував юний Богдан Юрченко (клуб “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти), який зумів виграти підряд три зустрічі. В четвертому турі Богдан зустрічався з одноклубницею Катериною Мойсей і, не передбачувано, зазнав поразки. Інтрига знову почала верховодити на турнірі. Богиня Фортуна продовжила пошуки найсильнішого, вартого її уваги і вибору. Після невдалого старту потужною грою порадував Микола Коперльос з Великого Бичкова. В заключному турі він зустрічався з Катериною Мойсей, в якої трохи краще турнірне становище. Багаторічний досвід проти азарту і відваги юної спортсменки. На кону – перше  місце – при виграшу Катерини, а Миколі Коперльосу для заняття другого місця теж потрібна перемога. Нічия в їхній зустрічі влаштовує …. Богдана Юрченко. Першу партію Микола виграв. В другій партії юна зірочка показала спортивний характер, боролась до останніх секунд і перемогла в партії. Це була найдовша партія турніру по витраченому загальному часу – дві з половиною години.  Матч закінчився внічию. Катерина Мойсей – віце чемпіонка області. В Миколи Коперльоса – бронза. А чемпіоном області став Богдан Юрченко. Серед чоловіків кращі результати показали Микола Коперльос, Михайло Плець, Микола Кошілко.

PS. Ще один цікавий рекорд чемпіонату: найдовша по кількості зроблених ходів на шашковій дошці партія Михайло Плець – Микола Кошілко, яка тривала 61 хід. Ось Вам і така проста гра в шашки.

27.01. 2019 р.                                                  А. Вайда


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень