A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

У 2020 році сертифікацію зможе пройти більша кількість педагогів

Дата: 13.01.2020 21:38
Кількість переглядів: 167

15 січня 2020 року розпочнеться реєстрація на цьогорічну сертифікацію вчителів початкових класів. Подати документи можна буде до 31 січня.

Як відомо, сертифікація педагогічних працівників запроваджена новим Законом України „Про освіту” від 5 вересня 2017 року. Відповідно до частини 2 статті 51 цього Закону сертифікація педагогічного працівника відбувається на добровільних засадах виключно за його ініціативою. Успішне  проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії та впродовж 3 років дає можливість отримувати надбавку до заробітної плати у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Як і минулого року, в пілотній сертифікації – 2020 можуть взяти участь лише вчителі початкових класів. 

Цьогоріч сертифікацію зможуть пройти удвічі більше вчителів, ніж минулого року – до 2000 педагогів. Щоб охопити всі регіони України, Міністерство освіти і науки України  визначило максимальний обсяг заяв, які можуть подати вчителі від кожної з областей. Обсяг визначено на пропорційних засадах – залежно від кількості початкових класів у області. Від Закарпатської області для проходження сертифікації у 2020 році зможе зареєструватися 88 вчителів.

Звертаємо увагу, що Сертифікація – 2020 відбуватиметься за новим порядком. 

Першим етапом буде незалежне тестування – „ЗНО для вчителів”. Наступним – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності. Останнім етапом стане вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Однією із важливих цьогорічних відмінностей у порівнянні з пілотною сертифікацією 2019 року стане відсіювання учасників після кожного з етапів: до кожного наступного переходитимуть ті учасники, які вдало пройшли попередній. Також як і раніше, педагог може добровільно відмовитися від сертифікації на будь-якому її етапі.

Зареєструватись на сертифікацію можуть вчителі, які мають педагогічний стаж не менше 2-х років та на момент реєстрації працюють за місцем роботи та на посаді, які вказують під час реєстрації.

13-01-2020


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень