A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

29 вересня стартують лекції про науку для підлітків від Science Teens Platform

Дата: 24.09.2020 21:16
Кількість переглядів: 173

29 вересня стартують лекції про науку для підлітків від Science Teens Platform

29 вересня стартують лекції про науку для підлітків від Science Teens Platform

29 вересня 2020 року стартують осінні лекції про науку для підлітків 13-17 років від програми Science Teens Platform. Перші лекції – 29 вересня та 7 жовтня – буде присвячено властивостям атмосфери та анатомії наукових відкриттів, реєстрацію на них вже відкрито.

Лекція “Атмосфера – повітряна ковдра планети та передумова життя на Землі” відбудеться 29 вересня о 19:00. Її читатиме Світлана Краковська – кліматологиня, кандидатка фізико-математичних наук, старша наукова співробітниця Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України.

Вона розкаже про атмосферу як важливу складову кліматичної системи Землі, фізичні та хімічні властивості атмосфери, її склад, будову та погодні явища.

Лекція “The anatomy of discovery. How I heard a heartbeat in space” пройде 7 жовтня о 19:30. Лектором стане астрофізик Якуб Бохинський – польський представник Консультативного комітету освітньої програми Європейського космічного агентства, науковець, який першим побачив зірку нового типу – подвійну AR Scorpii.

Науковець розкаже, як саме дослідники готуються до наукових відкриттів і роблять їх у 21 столітті. Лекція відбудеться англійською мовою. 

Реєстрацію на лекції вже відкрито за посиланням.

Загалом восени 2020 року Science Teens Platform проведе 4 лекції з українськими та європейськими вченими. Лекції безкоштовні та розраховані на підлітків 13-17 років. 

Довідково. 

Science Teens Platform – проєкт організації Inscience, який має на меті  популяризувати науку серед підлітків, допомагати їм пізнавати себе та світ навколо через науку, стимулювати школярів створювати стартапи та технологічні проєкти. 

Програма співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського фонду. Міністерство освіти і науки України надає Science Teens Platform інформаційну підтримку. 

Нагадаємо, 22 вересня 2020 року стартували Європейські дні досліджень та інновацій, які дають можливість науковцям, політикам, підприємцям обговорити тенденції та формування спільної політики у сфері досліджень та інновацій в ЄС та поза його межами. Захід проводиться в онлайн-форматі, участь у ньому безкоштовна.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

23-09-2020


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень