A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Що таке коронавірус

Дата: 05.03.2020 21:02
Кількість переглядів: 190

Що таке коронавірус і як убезпечитися від цього захворювання розповіла учням 9-10-их класів лікар-інфекціоніст Луканинець Мирослава Василівна.

Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання різного ступеню тяжкості: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Захворювання, яке викликав новий коронавірус, називається COVID-19.

Лікар наголосила, що  медична маска допомагає обмежити поширення вірусу, якщо ви захворіли. Важливо дотримуватися гігієни рук та органів дихання, а також уникати тісних контактів із людьми, що мають симптоми захворювання. Вірус не здатний переміщатися на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки. Це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому заразитися неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 1,5 м.. Вірус може зберігати життєздатність на поверхнях від 3-х годин до декількох днів. Конкретні терміни залежать від низки умов. Наприклад, тип поверхні, температура і вологість навколишнього середовища. Тому важливо дезінфікувати поверхні, ручки дверей, техніку тощо.

Цікавою, доступною та фаховою була інформація про небезпечне захворювання COVID-19!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень