A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

3,5 млрд грн на освітній простір та навчальне обладнання – Уряд надав гроші на розвиток шкіл

Дата: 12.02.2020 20:45
Кількість переглядів: 198

Уряд надав субвенцію у 3,5 млрд грн для реалізації програми “Спроможна школа для кращих результатів”, яка має на меті розвиток опорних та великих шкіл. Відповідне рішення Кабмін ухвалив сьогодні, 12 лютого 2020 року.

«Урядова програма “Спроможна школа для кращих результатів” і кошти, виділені на неї, допоможуть школам стати більш безпечними і комфортними для учнів та їхніх батьків, вчителів та адміністрацій шкіл. Ремонт або завершення будівництва, закупівля обладнання та створення навчальних кабінетів, оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях – ось можливості, які надає ця субвенція школам. Цього року вона складає 3,5 млрд грн, і ми ставимо собі завдання щороку збільшувати її обсяг», – зазначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

На фінансування проєктів можуть претендувати будь-які опорні школи та інші школи, у яких здобувають освіту не менше 350 учнів.

Кошти субвенції буде надано проєктам, спрямованим на:

  • завершення недобудованих будівель і споруд шкіл,
  • реконструкцію, капітальний ремонт,
  • формування нового освітнього простору.

Проєктні заявки для шкіл формують їхні засновники, після чого надають на розгляд в обласні державні адміністрації. ОДА формує перелік всіх проєктів із зазначенням пріоритетних і подає в МОН до 13.03.2020. Міносвіти затверджує проєкти до фінансування.

Проєктна заявка має містити обґрунтування мети, терміни виконання, ризики, які можуть вплинути на виконання, та інформацію про особу, відповідальну за реалізацію. До заявки необхідно буде додати основні дані про школу, рішення про затвердження проєктно-кошторисної документації з позитивним експертним висновком, фото об’єкта і гарантійний лист про співфінансування.

Проєкти, пов’язані з будівельними роботами, повинні мати закріплену земельну ділянку, затверджену проєктну документацію та її позитивний експертний висновок. Проєктна потужність недобудов має складати не менше 350 учнів.

Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.

Проєкти, що фінансуються з обласного бюджету або реалізуються у Києві, містах обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у таких містах, матимуть 70% бюджетних коштів та 30% із місцевого бюджету. Проєкти в ОТГ та районах – відповідно 90% і 10%, села/селища зі статусом гірських та населені пункти на лінії зіткнення – 95% і 5%.

До отримання коштів субвенції засновник виконує проєкт за кошти місцевого бюджету, а також щомісячно звітує ОДА про стан реалізації. Всі роботи та заходи в межах проєкту мають бути завершені до 31 грудня 2020 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень