A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА

Дата: 18.04.2024 17:15
Кількість переглядів: 6

Семінар-практикум для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів

17 квітня 2024 року відповідно до плану роботи Комунальної установи „Організаційно-методичний центр освіти” Закарпатської обласної ради в онлайн-форматі проведено семінар-практикум для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів „Узагальнення результатів комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та розробка висновку”.

Модератор заходу Наталія Бокоч, методист Комунальної установи „Організаційно-методичний центр освіти” Закарпатської обласної ради, повідомила, що розпочав свою роботу ще один ІРЦ у Великобичківській селищній раді і сьогодні в області їх функціонує 32.

Починати нову справу не завжди легко, тому такі зустрічі, де досвідчені педагоги можуть поділитися своїм досвідом, дуже корисні як для новостворених ІРЦ, так і для всіх фахівців: є можливість оцінити роботу своїх колег, взяти для себе щось нове, поспілкуватися, обговорити назрілі питання.

Мар’яна Марусинець, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації, звертаючись до учасників зібрання, наголосила на виконанні плану заходів Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, у тому числі на забезпеченні ІРЦ відповідними фахівцями та підвищенні фахового рівня педагогів.

Представники місцевої влади Іван Васильцюн, заступник голови Іршавської міської ради та Єлизавета Яцканич, начальник відділу освіти, охорони здоровʼя, культури, сімʼї, молоді та спорту Іршавської міської ради, відмітили важливість отримання дітьми з особливими освітніми потребами якісних освітніх послуг та запевнили у всебічній підтримці та сприянні розвитку інклюзивного освітнього середовища.

Під час семінару директор Комунальної установи „Інклюзивно-ресурсний центр” Іршавської міської ради Богдана Станко презентувала свій ІРЦ та акцентувала увагу на веденні ділової документації. У ході жвавої дискусії учасники разом з в.о. директора Комунальної установи „Організаційно-методичний центр освіти” Закарпатської обласної ради Андріанною Лукач обговорили основні вимоги до складання номенклатури справ установи, ведення архіву.

Крім того, фахівці Інклюзивно-ресурсного центру Іршавської міської ради підготували для обговорення практичний кейс − проведення спільного засідання команди фахівців за результатами комплексної оцінки розвитку дитини та складання висновку. Саме проведення комплексної оцінки і є одним з головних завдань ІРЦ.

Кожний учасник мав можливість отримати відповідь на ті проблемні питання, які виникають під час роботи.

Слід відмітити, що продовження процесу формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів, забезпечення їх функціонування відповідно до нормативів є одним із завдань, визначених Національною стратегією із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Возможно, это изображение 2 человека, люди учатся, телевизор, отдел новостей и текст

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень