A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 29.03.2024 12:35
Кількість переглядів: 9

Як обирали професію в Підгірному? Тихе мальовниче село, розміщене в майже казкових краєвидах. Аж раптом подив - професія "Поліцейський". Виявляється, майже кожен житель села має родичів з цією романтично-небезпечно-відповідальною професією. За словами директорки гімназії Оксани Бєлої, є родини, що працюють у поліції кілька поколінь, займаючи досить високі посади.

Зрозуміло, що новостворений Підгірнянський відділок поліції сумлінно виконує свою місію. Гостей зустріла озброєна охорона, уточнивши мету приїзду, було здійснено ідентифікацію всіх присутніх та реєстрацію власноруч полковником Аліною Маргіта. Захист проєкту "Обирай професію своєї мрії" відбувався під пильним оком місцевих правоохоронних органів. Для відвідувачів гімназії презентовано практичну діяльність учасників дійства. Дослідження ринку праці та інтерв'ю з представником професії - Вікторією Горзов, екскурсія до Іршавського відділку поліції, тематичні малюнки дозволили учням глибше зрозуміти суть обраної професії. Старшокласники разом зі своєю вчителькою створили гумористичний англомовний фільм "Пограбування в Підгірнянському ювелірному". Розіграна сценка про спробу корупції на контрольній переконала всіх, що жарти з законом у цьому закладі недоречні. Задоволені переглянутим матеріалом, при спробі підбити підсумки проєктної роботи, всі стали свідками кримінальної події. Зник цінний годинник в учениці 9 класу. Звук сирен, група швидкого реагування, огляд місця злочину і... затримання зловмисника. Проведено необхідні слідчі дії, цінну річ повернули власнику, інцидент вичерпано, а весь гамір завершився спільним фото біля поліцейського символу - автомобіля 102.

Приємно, що на презентацію запросили інспектора відділу ювенальної поліції Яну Горзов та дільничого інспектора Івана Газдика. З уст правоохоронців учні, вчителі, гості мали можливість дізнатися про роботу в режимі 24/7, переваги, ризики, недоліки та можливості професійного зростання.

Мета досягнута, проєкт реалізовано, а хто стане поліцейським - покаже час. Дякуємо за роботу.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень