A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 29.03.2024 12:34
Кількість переглядів: 8

Актор – це пожежа, запалена болем!

Шукає, знаходить і знову шука!

Спокою в актора немає ніколи!

Така його доля. Фортуна така!

Про що мріють учні та вчителі Климовицької гімназії? Про акторство, сцену, театр? Ні. Їхня мрія - мир в Україні. Час, коли обираючи професію, діти знатимуть, що тато поруч, тато підтримає, тато допоможе.

Сьогодні реалізовано черговий проєкт в закладах освіти Іршавської громади та єдиний і неповторний у селі Климовиця "Професія моєї мрії - актор".

Червона доріжка, афіша, прем'єра, вхід безкоштовний, аншлаг. Фойє, аромат міцної чорної кави, маски, бутафорія, фотозона для відвідувачів, портрети українських акторів на стіні. Портрети акторів, що стали на захист миру. Портрет у чорній рамці. Це Олексій Хільський, що здобув свого "Оскара" на полі бою десь на Запорізькому напрямку. Пам'ятатимемо

Ще одні двері і ось... найпотаємніша мрія всіх прихильників акторської майстерності - сцена. Велика, зелена, ошатно прибрана, як у справжніх світових театрах. А за лаштунками - головні герої дійства - учні гімназії.

Здається, без уваги режисера не залишилося жодної деталі, кожна річ на сцені й поза нею мали своє значення й роль. Дія проходила поза межами часу під вдало підібраний місцевим звукооператором музичний супровід. Актори та глядачі стали єдиним цілим. Плавний перехід від практичних досліджень історії професії, уроків акторської майстерності, репетицій п'єс, створення фан-сторінки односельчанки Тетяни Шелельо до екскурсії в Мукачівський драмтеатр. Спілкування з директором театру, акторами, режисером, костюмером, гримером та художниками дали можливість юним мрійникам зрозуміти глибше суть театрального мистецтва. А далі - прем'єра дитячої вистави "Курочка Ряба". Стомлені й задоволені повернулися до рідної школи, щоб створити свій якісний новий проєкт.

Презентували готовий продукт герої українських театральних літературних шедеврів - Наталка Полтавка та Петро, Мавка з Лукашем та Проня Прокопівна зі Свиридом Голохвостим.

Театр пантоміми. "Чому людина стала жорстокою, чому забула для чого створив її Бог?" Без слів, але до сліз.

Родзинка заходу - виступ вчительок гімназії з імпровізацією на тему "Мері Поппінс повертається".

Як здобути успіх у професії з такою високою конкуренцією? Дуже просто. Доведено початківцями у Климовиці. Народна казка "Ріпка" на сучасний лад. Бравіссімо. Тепер режисери найпрестижніших театрів мріятимуть, щоб залучити ці юні таланти до своїх постановок.

Передати всі відчуття та емоції мені не вдалося. Бракує слів, бракує вміння, бракує пера Шекспіра. Повірте на слово, проєкт виконано бездоганно. У Климовицькій гімназії навчаються і працюють справжні талановиті актори.

Дякуємо за нетеатральні почуття.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень