A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 29.03.2024 12:29
Кількість переглядів: 16

Фермер - найбільш приземлена професія в прямому сенсі цього слова. Одна з найзатребуваніших у світі, одна з найважчих, одна з найпродуктивніших. У Брідському ЗЗСО І-ІІІ ступенів нас переконували, що здібний фермер за умови якісної діяльності, чітких розрахунків, сприятливих умов та вдалої реалізації за рік може заробити 1 000 000 гривень. Правда, не уточнили де, що вирощувати і кому продавати. Може так хотіли зацікавити присутніх професією, а може так пожартували їхні математики.

Реалізацію проєкту здійснили в повному обсязі. Історики дослідили витоки професії, мовники опрацювали літературні джерела, пов'язані з землеробством, виноградарством, бджільництвом і т.д. На уроках хімії учні вивчали потреби в мінеральних добривах та їх шкоду для довкілля і організму людини, географи дослідили фермерство на землі, у небі та на воді. Біологи вирощували гречку.

Найцікавіші етапи роботи - екскурсії, поїздки, інтерв'ю з представниками професії, яких на території села Брід виявилося чимало.

Учасники проєкту відвідали екзотичні ферми в селі Іза - плямисті олені та страусину ферму біля Хуста. Фермер Роман Чедрик дозволив дітлахам погодувати риб у власному форелевому ставку та показав як збирають мед. Інший односельчанин запросив юних дослідників на ферму великої рогатої худоби, де пригостив малечу смачними йогуртами власного виробництва. Відвідування теплиць (ангарів), де вирощують ранні квіти та овочі, дозволило зрозуміти учням справжню ціну вирощеної продукції. Подорож з овечками - ще одна можливість спробувати себе у ролі обраної професії. Час минув швидко. Задоволені учні, вчителі, батьки. Поєднання цікавого й корисного, експеримент та дослід, пізнання через діяльність - основні вимоги НУШ. Професія "Фермер" згуртувала всіх учасників освітнього проєкту. Хай звершаться всі мрії та сподівання. Високого вам урожаю, юні дослідники.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень