A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 26.03.2024 11:13
Кількість переглядів: 13

З чим асоціюється у нас весна? Тепло, краса, квіти, пісня, мода. А з чим асоціюється у нас мода? Стиль, якість, Шанель, Тан, Париж, Мілан…

Якби 21 березня ви разом з нами відвідали проєкт «Обирай професію своєї мрії» у Чорнопотіцькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів, то мали б змогу спробувати себе в ролі справжніх моделей на ранковому показі високої моди.

А тепер про все по порядку.

Спочатку прийшов лист від Іршавського ЦПРПП, потім було засідання творчої групи, далі – вибір професії для дослідження, засідання педагогічної ради, початок роботи над проєктом. Якісна підготовка та організація командної роботи – це вже половина успіху. Коли визначена мета, поставлені завдання та окреслені очікувані результати, почалося найцікавіше – реалізація. Ой, я забула сказати, що обрана професія - «Дизайнер одягу».

Чіткий розподіл ролей та завдань неодмінно стане запорукою успіху. Години, дні, тижні кропіткої роботи, влучно підібраний матеріал про сучасних українських дизайнерів, десятки, сотні вдалих чи не зовсім ескізів одягу, подорож до сучасного ательє мод в Іршаві, дефіле учнів початкової ланки та випускників – не повний перелік справ, якими займалися учні, батьки та вчителі впродовж майже двох місяців. До слова, у закладі запроваджено карантин, який не міг стати перешкодою на шляху творців високої моди.

Здається, найважче завдання отримали учасники, що обирали матеріал для презентації проєкту. Якими критеріями користуватися при відборі найцікавішого, до кінця неможливо збагнути нікому. 40 хвилин показу і присутні відчули себе справжніми експертами моди, милувалися ескізами та власноруч пошитими костюмами для випускників, з превеликим задоволенням здійснили потаємну дівочу мрію – дефіле червоною доріжкою.

Клопоти та переживання залишилися в минулому. Зостався теплий спомин про командну роботу, сяючі очі ентузіастів, підтримку батьків та задоволення від добре виконаної роботи. А ще – ейфорія, ейфорія високої моди.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень