A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 23.02.2024 10:20
Кількість переглядів: 10

Історія педагогіки. Пам’ятаєте курс, що вивчали всі майстри вчительської справи у свої студентські роки? 21 лютого колишні студенти факультетів географічного та історичного спрямування писали нову сторінку історії педагогіки. Інноваційну сторінку інноваційної казкової педагогіки. Поки що МОН не надало гриф «Рекомендавано» презентованим методикам та технологіям навчання, але, сподіваємось, від цього вони не втратили своєї цінності. Цінності й автентичності. Цінності й колоритності. Цінності й креативності.

Новітні педагогічні ідеї з викладання географії у Брідському ЗЗСО І-ІІІ ступенів презентувала молода вчителька Граб Мирослава. Як вивчати гідросферу? З яких хмаринок падає дощ? Куди прямує Колобок? Герой казки, обраної напередодні спікерами майстерки, котився від завдання до завдання, від Червоного моря до Індійського океану, через Дніпро, Ніл та Амазонку. Вправна вчителька презентувала колегам нові види діяльності на уроках географії, організувала практичну роботу за допомогою кубика Блума та прийому Fishbone, що вчить мислити, запропонувала відгадати ребуси, створені онлайн-сервісом. Успішні «учні» отримали картки-бонуси, а всі присутні солодкі смаколики та чисту джерельну воду, яку так складно знайти у нашій забрудненій гідросфері.

Естафету новітніх ідей продовжила Ганна Гарпаш, учителька історії Іршавського ліцею. Колобок, прототипом якого стала наша Україна, подорожував від однієї влади до іншої, мотивуючи присутніх через коротенькі відеоролики впізнавати головних героїв основних періодів становлення української державності. А далі – найцікавіше: до учасників майстерки звернулися дві анімовані історичні постаті (гетьмани), які запропонували виконати практичну роботу. Обидві команди впоралися дуже вправно, проте хорошу оцінку заробили лише ті, що сиділи праворуч.

На завершення майстерки презентував роботу вчитель історії Володимир Роман, який успішно практикує в Ільницькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Переписаний зміст казки «Колобок» на новий історичний лад за участі Геродота, довів істинну її народність. Майже 20 новітніх технологій, доступ до яких учасники зустрічі мали через роздруковані графічні коди, презентував учитель для своїх колег. В тому числі: логічні вправи, вибір відповідностей, пазли та ребуси; доступ до історичних політичних онлайн мап, мапи кордонів держав усіх століть; віртуальна екскурсія музеями України; платформа 3-D зображень AR-BOOK та ще багато цікавого.

Сповненні враженнями, емоціями та інноваціями, колишні студенти, раніше згаданих педагогічних спеціальностей, понесли у свої альма-матер запалені креативом вогники педагогічних ідей.

Дякуємо учасникам, дякуємо майстриням та майстру. Заходьте на нашу ватру інновацій.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень