A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 02.02.2024 11:24
Кількість переглядів: 11

Рутинна робота стомлює. Стреси, тривоги, переживання... Здається, вже недовго й до емоційного вигорання. Але посада вимагає особливої концентрації уваги, постійного перебування в тонусі та тримання руки на пульсі основних подій в освітньому закладі. Мова йде про заступника директора закладу загальної середньої освіти.

30 січня педагоги, що обіймають таку посаду, зібралися в Іршавському центрі професійного розвитку педагогічних працівників на чергову робочу зустріч.

Швиденько обговорили основні організаційні моменти, проінформували про вже наявні здобутки наших учнів у ІІІ етапі олімпіад, участь учителів Іршавського ліцею №1 у фіналі обласного конкурсу "Учитель року - 2024", реєстрацію педагогів для участі у Сертифікації педагогічних працівників.

Звернули увагу на проблему виявлення та подолання освітніх втрат здобувачів освіти, інтенсифікація яких спостерігається в цілому світі, а в Україні - особливо. Визначили різницю понять освітні втрати - освітні розриви - освітні прогалини. Попередньо домовилися про проведення у закладах освіти нашої громади діагностично-моніторингового дослідження рівня навчальних досягнень учнів з трьох дисциплін: математики, історії України та української мови (квітень 2024 року).

Мирослава Зейкан, заступник директора Іршавського ліцею з навчально-методичної роботи, залучила до енергійної роботи всіх учасників, провівши експрес -метод знайомства через картинки. Далі всі попрацювали над ключовими компетентностями з перевіркою теоретичної бази знань. Наостанок продемонструвала освітній STREAM - проєкт Іршавського ліцею - "Сонячна система".

Не обійшлося без практичної роботи. Учасники, розділившись на 3 групи, досліджували мандарин, використовуючи діяльнісний підхід. Заступники опанували важливу складову діяльності НУШ, нагадали основні компоненти діяльнісного підходу та посмакували солодким цитрусовим фруктом.

На домашнє завдання всі учасники отримали чек-лист для організації нового цікавого проєкту в своєму закладі освіти: "Обери професію своєї мрії". До слова, вже 5 закладів зареєстрували професію, яку досліджуватимуть протягом наступних тижнів та презентують наприкінці березня.

Приємно й корисно спілкуватися з колегами. Стомленість і напруга помалу зникла. З новими силами, новими сподіваннями й новими ідеями в новий день.

Дякуємо всім за плідну роботу й позитив.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень