A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 30.01.2024 11:39
Кількість переглядів: 22

Змагалися інтелектуали…

Вчора на базі МЦПО пройшла інтелектуально-розважальна гра «Інтелектуал» серед здобувачів освіти Іршавської ТГ в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні та Центру громадських ініціатив. Метою гри було формування інтелектуальних здібностей та пізнавальних інтересів здобувачів освіти, розвиток кмітливості, ерудованості, уваги, виховання інтересу до навчання та навколишнього світу. За право бути найкращими змагались 11 команд учнів закладів освіти Іршавської та Зарічанської ТГ: "Пак Іршавські" (Іршавський ліцей), «Фаворит"(Зарічанська гімназія), "Нова генерація" (Лідери учнівського самоврядування Іршавської ТГ), "Пак дись" (Іршавський хаб), "Пробоєм"( Ільницький ЗЗСО І-ІІІ ст.), "Дежавю" та «ШоШоо» (Іршавський КЗ ліцей №1), "Сови" ( Осійський ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Ф. Потушняка), "Віртуози" та Stars", (Греблянська гімназія) "Молодь у вогні" (Ільницький спортивно- гуманітарний ліцей ).

За правилами гри, яка складалася з 6 раундів, кожен з яких вміщував відповідно 10, 9, 8, 7 логічних запитань, за правильну відповідь на які нараховувались бали. Крім цього були два раунди під назвами «Бліц» та «Ставка» (команда ставила ставку від 0,5 до 3 балів, якщо правильно відповідала на питання, відповідно добавлялися необхідна кількість балів). Останній раунд «Що в чорному ящику» при правильній відповіді давала шанс любій команді вийти у лідери. Питання були різноманітними й охоплювали різні сфери: літературу, історію, географію, науку, мистецтво, статистичні дані на обговорення яких давалась одна хвилина. Гра була надзвичайно цікавою, напруженою та емоційною. Найбільше вразило те, як вироблялися навички командної гри, позитивні емоції у учнів після озвучених ведучим правильних відповідей, як юні інтелектуали ділилися враженнями, чому сприяла невимушена атмосфера спілкування та жага до перемоги.

Отож, на підсумками гри маємо наступні результати: з максимальною кількістю балів 35 - перемога за командою «Фаворит» Зарічанської гімназії. На ІІ почесному місці команда «ШоШоо» з КЗ Іршавського ліцею№ 1 (34, 5 б) та команда «Пробоєм» з Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ст. завоювала ІІІ переможне місце (31.5 б.). Інші команди відповідно набрали меншу кількість балів, але від гри отримали неабияке задоволення

Щира вдячність незмінному ведучому Івану Терпаю за підготовку та організацію заходу, за підготовку питань та технічну підтримку - Івану Штефаню, колегам-педагогам Сергію Карабиньошу та Олесі Симканич за підрахунок балів, ластівочкам Ренаті Трикур та Марічці Марканич . Окрема подяка спонсорам гри за надані подарунки – магазину «Вигідний» (Віктор Попп), громадській організації «Іршавські промені» (Віра Глушко), керівнику гуртка «Лідер» МЦПО Наталії Коровській.

Чекаємо наступної гри …

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень