A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський ліцей №1

Дата: 24.01.2024 10:34
Кількість переглядів: 8

Немає на земній кулі країни, де б не жили українці. Як не було й немає такої країни, у якій би за те, що людина любить свою землю, її людей, береже традиції своїх батьків, шанує материнську мову, прагне бути вільною, знищували. Страшні, трагічні роки сталінського геноциду. Скільки було страчено талановитих людей, цвіту української нації. Скільком довелося покинути Батьківщину, податися на чужину, щоб не зрадити себе, не зректися свої любові, залишитися українцем не на Україні. Всі вони мріяли повернутися на землю своїх батьків. Але тільки сьогодні повертаються імена вчених, художників, письменників, імена тих, хто пройшов довгий шлях від забуття до безсмертя. Повертаються своїми творами, знаними у світі.

Про роман письменника-емігранта Івана Багряного «Тигролови» відбулася відверта розмова на уроці літератури з учнями 11-В класу (вч. Орлицька Н.І.). Саме цей твір учить любити рідний край, берегти традиції, бути сміливим, гідним імені Людина. "Ліпше вмирати біжучи, ніж жити гниючи", — ось життєве кредо сильної людини.

Сподіваємося, що роман «Тигролови» І. Багряного, яким захоплюються мільйони читачів, знайшов відгук і у серцях випускників ліцею. Пишаймося своєю країною і ніколи не забуваймо, звідки ми родом. ( у рамках Тижня єднання і пам’яті).

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень