A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

У міському будинку культури відбулось підведення підсумків акції, спрямованої на підтримку онкохворих дітей Іршавщини.

Дата: 26.12.2023 10:39
Кількість переглядів: 12

Рак у дітей - страшний діагноз для всіх. Рак - це діагноз, який звучить страшно у будь-якому віці. Особливо у відчаї батьки, які дізнаються про хворобу своєї дитини. Дитяча онкологія є однією з найгостріших проблем сучасного світу і є однією з провідних причин смертності дітей і підлітків у всьому світі. Водночас, дитяча онкологія — не смертний вирок, а виліковна в сучасних умовах хвороба, але ця хвороба забирає багато сили як у дитини, так і у батьків. А ще боротьба з цією хворобою є часто дуже дороговартісною.

Цього року, у грудні, традиційно, провели вже 13-ту благодійну акцію «Розтопи своє серце - допоможемо дітям разом» 2023. Протягом 5 тижнів проходив збір коштів у Іршавській громаді для 14-ти діток, які борються з онкологією. Спільними зусиллями небайдужих сердець вдалося зібрати чималу суму - 829 150 тисяч гривень! Тож, як зазначає організатор, кожна дитина отримає майже 60 тисяч гривень.

  • Я безмежно вдячний кожному навчальному закладу, кожній парафії,  приватному підприємцю та кожному благодійнику, який долучився до акції. Ви подарували дітям надію та шанс на одужання. Ви довели, що навіть у найтемніші часи люди здатні обʼєднатись заради добра. – зазначив організатор акції Юрій Васильович Буряс.

Для всіх присутніх виступали на сцені діти з хореографічними та вокальними номерами, а гостями свята стали Заслужений артист України Петро Чорний та Народний аматорський гурт «Остра тирнина». Подякував організаторам і підтримав діток міський голова Віктор Симканинець.

Хочеться вірити в диво, особливо взимку. Дуже сподіваємось, що колись неодмінно цей страшний недуг можна буде здолати назавжди. А поки що ми будемо боротися з ним. Всі разом. Щоб не втрачати віри, щоб залишатися людьми, щоб почути заповітне – «Ваша дитина абсолютно здорова, кожна крихітка нашої громади».  

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень