A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський центр професійного розвитку педагогічних працівників

Дата: 21.12.2023 09:57
Кількість переглядів: 40

Кінець першого семестру 2023-2024 навчального року. Кінець 2023 року. Успіхи, досягнення, результати. Підбиття підсумків. Плани на наступний рік. Канікули. Початок другого семестру. Так виглядає чек-лист діяльності заступника директора закладу освіти з 20 грудня по 10 січня.

Як завжди, при підбитті підсумків з’являється чимало запитань, на які треба знайти компетентні відповіді. 19 та 20 грудня в Іршавському центрі професійного розвитку педагогічних працівників відбулися практичні наради з заступниками директорів закладів освіти Білківської, Кам’янської та Зарічанської громад. Відповіді на всі запитання знайти, на жаль, не вдалося. Проте, творча робоча атмосфера, обмін думками та досвідом діяльності, обговорення викликів, що стоять перед педагогами, дали змогу відчути себе учасником великої команди із гордою назвою освітяни. Учасники дійшли висновку, що проблеми у кожній школі майже однакові, а успіхи й досягнення зовсім різні. Особливо гостро стоїть питання організації роботи з учасниками освітнього процесу щодо протидії булінгу. Планів роботи та теоретичних знань на практиці виявляється недостатньо. Кожен випадок – це окрема історія, це біль, це проблема. Бажання адміністрації та вчителів недостатньо для запобігання та вирішення конфліктних ситуацій, а не всі батьки об’єктивно оцінюють причини виникнення та прояви насилля. Заступники ділилися своїми практиками у вирішення схожих ситуацій.

Не на останньому місці питання провадження в закладі освіти інноваційної діяльності (освітні проєкти, дослідно-експериментальна робота). Це можливості для вчителя реалізувати творчий потенціал, захопити учнів цікавою пошуковою роботою, досвід роботи у команді. Іршавський ЦПРПП пропонує кожному закладу освіти організувати свій STREAM-проєкт (методичний супровід додається), досвід реалізації якого вже мають школи Іршавської громади.

Не обійшлося без прогнозу на 2024 рік. Заступники крутили «Колесо передбачень» та дізналися, що на них чекає у новому році.

Дякуємо всім за активну участь, за кропітку роботу, за позитивний настрій. Хай збудуться всі мрії та сподівання, а передбачення будуть лише приємними. Миру й перемоги всім нам.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень