A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський ліцей 1

Дата: 21.11.2023 10:32
Кількість переглядів: 10

Попереджений - значить озброєний! Знати свої права - важливо, але не треба забувати й про обов'язки.

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про їх права. Із 1990 року в цей день відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. Саме тому сьогодні в наш заклад освіти завітали старший лейтенант поліції, інспектор із дотримання прав людини Монинець Світлана Іванівна та інспектор ювенальної превенції, капітан поліції Яна Василівна Горзов. Їхня зустріч із учнями 6-А, Б ( кл. кер. Петрище В.Ю., Коровська А.А.) мала інформаційно-превентивний характер. Представниці поліції розповіли шестикласникам про Конвенцію ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини.

Наголосили на тому, що кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати в турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Головний принцип, який проголошує Конвенція, – визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю. Згадали й про булінг, домашнє насильство, про права й обов'язки учнів і дорослих. 45 хвилин зустрічі пролетіли надзвичайно швидко, адже було цікаво і повчально.

Пам'ятаймо, що діти завжди були і залишаються найбільшою цінністю. Вони – головне, що є в кожної матері, в кожного батька, в кожній державі. Виховуймо щасливих і відповідальних дітей, які згодом будуватимуть нашу державу.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень