A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 08.11.2023 16:13
Кількість переглядів: 16

 

Шостий тур – містичний

Чемпіонат світу – найвищий спортивний форум шашкістів. Були, правда, і шашкові олімпіади, але взяти участь в світовій першості – це справді дуже висока честь і велика відповідальність, адже спортсмен є представником своєї країни.

На цьогорічний чемпіонат світу з шашок-100 серед юнаків та дівчат, який відбувся в м. Полісе (Польща) прибуло 225 спортсменів з 16 країн, щоб позмагатися за чемпіонство в 10 вікових групах серед юнаків та дівчат. Збірна України, в складі якої виступила представниця клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти, чемпіонка України Катерина Мойсей, виставила 25 спортсменів у 9 групах з 10. Першою програмою була класична гра, яка тривала 7 днів. Наша спортсменка посіла чисте 4 місце, відставши від призерів на 1 очко. Це мінімальна різниця. 4 виграші, один програш при 4 нічийних результатах.

На швидку і блискавичну програми спортсменів заявилось більше, в тому числі стало більше і представників України. Правила змагань дозволяють заявляти на ці програми додаткових спортсменів. В швидкій програмі Катерина Мойсей набрала на одно очко менше, ніж в класиці, і попала в групу 8 спортсменів, які набрали по 11 очок. По додаткових показниках в неї 9 місце в турнірній таблиці. Блискавична гра була заключною для спортсменів, щоб надолужити втрачене або підтвердити свій клас. Фініш в Катерини був потужним. Три перемоги підряд і по очкам наздогнала лідерів, окрім явного фаворита, представниці Монголії Батдаваа Весуї, яка тільки в 9 турі зіграла внічию, а попередні зуміла виграти. В 5 спортсменок однакова кількість очок – по 12. Додатковий показник вивів нашу спортсменку на 6 місце. Збірна України має такі результати: класика – 5, швидка гра – 4, блискавична гра – 4 місця. Результати Катерини Мойсей ввійшли в актив збірної України.

PS. Цікава статистика. В Катерини Мойсей підряд п’яте змагання міжнародного рівня в 6 турі – перший програш. І це незалежно від програми змагань, турнірного становища, часу. Містика якась…

07. 11. 2023 р. А. Вайда

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень