A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський ліцей 1

Дата: 20.10.2023 10:27
Кількість переглядів: 12

СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ

Не всидіти теплого осіннього дня вдома. Вирушили наші ліцеїсти, учні 7-А класу (класний керівник Бігарі М.І.), у чудову мандрівку стежками рідного краю. На північних схилах Полонини Боржави, там, де височіє гора Гемба, серед крутих скель та лісів причаївся водоспад Шипіт - одне з семи природних чудес України. Іноді тільки несамовитий рев води може підказати, що поблизу є потік з мальовничим водограєм.

Наступна зупинка озеро Хащованське, або як його ще називають озеро Віта. Воно розташоване неподалік села Нижній Студений Хустського району. Карпати – це не тільки гори, ліси та полонини, але й мальовничі гірські озера. Цікаво, що більшість карпатських озер знаходиться на Закарпатті. У багатьох купатися заборонено, а у деяких це зробити неможливо через дуже холодну воду.

Помандрували далі…Гірське село Вучкове відоме не лише батьківщиною карпатської бджоли, але й тим, що тут, в урочищі Петровець, можна побачити унікальний гейзер Закарпаття. Це природне явище є унікальним для України. Гейзер з певною періодичністю, майже кожні 2 години (залежить від різних обставин та пори року) вибиває воду на висоту 4-6 метри, тривалістю близько 10 хвилин.

Непомітно день наближався до заходу… Завершилася наша екскурсія, яка збагатила нас новими знаннями про дивовижні місцини рідного Закарпаття. Дякуємо ЗСУ за можливість пізнавати нове.

и ещё 9

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень