A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський ліцей 1

Дата: 13.10.2023 10:05
Кількість переглядів: 18

Дружні стосунки України та Чехії сягають сивої давнини. Сьогодні наш ліцей відвідали члени Закарпатської крайової науково-просвітньої спілки чеської культури. Відомо, що частина споруд нашого ліцею – це так званий «чеський квартал», побудований ще в 1928 році. Сьогодні у його приміщенні відкрито меморіальні дошку першому президенту Чехії Томашу Масарику.

До присутніх звернулася директорка ліцею Леся Чепура. Привітала гостей, висловила подяку чеському народу за підтримку українців у час війни, а також наголосила, що пам'ять - це те, що не дає забути минуле і спонукає йти вперед.

Архівні джерела зберігають численні свідчення позитивних змін, які відбулися за “масарикової доби”. Це сприяло освітньому розвитку в суспільно-політичному житті краю. За його президенства в краї було зведено велику кількість соціально-культурних та освітніх закладів. Гостями та учасниками події були доцент кафедри педагогіки та психології Василь Туряниця, Вікторія Туряниця, Олександр Ващинець, Ілля Шанта, заступник міського голови - Іван Васильцюн та учні 10-Б класу нашого ліцею.

Сподіваємося на подальшу дружню співпрацю.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень