A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 09.07.2023 11:07
Кількість переглядів: 33

Подарунок для мами!

Через об’єктивні причини чемпіонат України з шашок-100 серед юнаків та дівчат минулого року не проводився. За два роки юні спортсмени підросли, змінились і їхні вподобання. Залишилися най витриваліші, сміливі, наполегливі та такі, хто бачить в цій грі велич думки, можливість проявити свою майстерність в проведенні різноманітних карколомних комбінацій.

Славне місто Івано-Франківськ, ліцей №23 з власним басейном, холодний дощ, укриття і зустрічі з знайомими спортсменами, спортивна боротьба за шашковою дошкою з іменитими спортсменами – ось що запам’яталось за 7 днів безкомпромісної боротьби за звання найкращих в цій дисципліні. Всього 12 областей представили спортсменів на чемпіонат. Найбільш чисельні збірні виставили Дніпропетровська, Івано-Франківська, Харківська, Вінницька області та місто Київ. Група дівчат до 16 років цього разу була посилена старшими спортсменками через вимогу Регламенту відносно кількості учасників. В цій групі виступила вихованка клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти Катерина Мойсей. П’ять днів важких 4-5 годинних поєдинків тривала класична програма, по результатам якої визначалась трійка призерів, яка має право представляти Україну на чемпіонатах Європи та світовій першості. Дві представниці Харкова – основні, як виявилося по ходу боротьби, суперниці нашої Катерини в боротьбі за чемпіонство. Після семи турів дві спортсменки, дві Катерини, Мойсей і Мусієнко мали однакову кількість очок. Обидві пройшли турнір без поразок. Зустріч між ними закінчилася внічию. Отже, прийшлось чекати вердикт суддів, які зайнялися підрахунком додаткових показників. Він виявився кращим у Катерини Мойсей. Отже обійшлося без додаткового матчу-двобою. Наша Катерина Мойсей втретє за свою спортивну кар’єру виборює чемпіонське звання з шашок-100. В швидкій і блискавичній програмах Катерина Мойсей посіла другі місця.

В групі юнаків до 10 років Закарпатську область представляв ще один вихованець клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти Володимир Погоріляк. В класичній програмі він виборов п’яте місце. Гра йшла важко, нерівно. В швидкій програмі від призового місця Володимир відстав на мінімальну кількість очок. Відчув власну спроможність, а тут ще й цікавий додатковий стимул: його мама наступного дня, коли грається блискавична програма, має день народження. Один програш, одна нічия з чемпіоном України в класичній програмі і п’ять трудових виграшів – такий феноменальний результат юного Володимира в блискавичній програмі. Однакова кількість очок з представником Києва Максимом Баркевичом. Поділ 1-2 місця, але чемпіон має бути один. Додатковий показник не на його користь. Друге місце, срібна медаль – прекрасний подарунок мамі в день народження!

01.07. 2023 А. Вайда

Возможно, это изображение 2 человека и шахматы

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень