A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Козацькому роду нема переводу!

Дата: 12.06.2023 09:56
Кількість переглядів: 15

Козацькому роду нема переводу!

ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”)

З 6 по 10 червня відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”), організаторами якої є Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА (директор Мар’яна Марусинець) та КЗПО Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” Закарпатської обласної ради (в.о. директора Світлана Ганущина).

„Сокіл” („Джура”) — Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Військово-спортивне і національно-патріотичне виховання на основі традицій українського козацтва зараз є важливою складовою та основною метою виховання нових поколінь України у дусі відданості Батьківщині та її народу на основі відродження національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей, глибоких й твердих національно-патріотичних переконань.

Учасниками ІІ обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”) стали переможці районних змагань з Берегівського, Хустського, Тячівського, Рахівського, Ужгородського, Мукачівського районів – усього 12 команд у двох вікових категоріях.

Середня вікова група:

„Буревій” (Хустський район);

„Нащадки козаків” (Рахівський район);

„Соколи” ( Мукачівський район);

„Королівська гвардія” ( Берегівський район);

„Патріоти” ( Тячівський район);

„Тур'яни” ( Ужгородський район).

Старша вікова група:

„Прикордонник” ( Берегівський район);

„Патріот” ( Хустський район);

„Тиса” ( Тячівський район);

„Воїни світла” (Рахівський район);

„Січ” ( Ужгородський район);

„Альфа” (Мукачівський район).

Упродовж 5-ти днів таборування діти проходили важкі випробовування та змагання у спортивному орієнтуванні, фізичній підготовці, смузі перешкод, киданні гранат, перетягуннні линви, стрільбі з пневматичної зброї, розбиранні і збиранні автомата АК, вишколі, наданні долікарської допомоги, а також у творчих та інтелектуальних конкурсах. Кожен із учасників пройшов непростий шлях воїна, показавши витримку, стійкість, командну роботу та силу козацького духу. Цікава та насичена була не тільки обов’язкова конкурсна програма, але і дозвілля: розпалювали ватру, співаючи довкола пісні під гітару, діти малювали плакати, розписували прапори із побажаннями для воїнів ЗСУ та висловили у відеозверненні слова вдячності та підтримки нашим воїнам.

Представники Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Закарпатський ОТЦК та СП (начальник Олександр Музиченко) ознайомили дітей із сучасним озброєнням, військовою технікою, роботою польової кухні та провели показові виступи із затриманням злочинців.

Фахівці Головне управління ДСНС України у Закарпатській області (начальник Роман Гудак) провели курс лекцій з відпрацюванням вправ для надання першої долікарської допомоги постраждалим, ознайомили з інструктажами техніки безпеки, правилами поводження та алгоритмом дій із небезпечними предметами, видами мін та мінною небезпекою.

Закарпатська обласна організація ТСО України (директор Наталія Сарваш) провели цікаві та захоплюючі змагання зі стрільби з пневматичної зброї.

Місце проведення таборування – с. Осій Хустського району, філія „Центральний табір туристського активу учнів України” Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, тож діти мали можливість не тільки позмагатися, а й оздоровитися у мальовничій гірській місцевості.

Висловлюємо щиру подяку

Іршавський міський Центр позашкільної освіти та

Осійський ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Федора Потушняка за допомогу в організації заходу.

За підсумками всіх змагань переможцями стали найсильніші команди у своїх категоріях.

Середня вікова категорія:

1 місце – „Тур'яни” ( Ужгородський район);

2 місце – „Буревій” (Хустський район);

3 місце – „Королівська гвардія” ( Берегівський район).

Старша вікова категорія:

1 місце – „Альфа” (Мукачівський район);

2 місце – „Патріот” ( Хустський район);

3 місце – „Прикордонник” ( Берегівський район).

Гра „Сокіл” („Джура”) гартує молоде покоління патріотів України, нащадків славних козаків, бо козацькому роду нема переводу!

Возможно, это изображение 9 человек и текст

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень