A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Ільницька початкова школа - філія Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Дата: 24.03.2023 12:27
Кількість переглядів: 24

Сьогодні – 181-а річниця від дня народження Миколи Лисенка - видатного українського композитора, піаніста та диригента. Важко переоцінити внесок Лисенка у розвиток українського музичного мистецтва. Саме його вважають засновником української національної музики. Крім того, Лисенко був одним із перших популяризаторів творчості Тараса Шевченка, написавши цілу низку музичних творів на слова Кобзаря. Також він впродовж життя активно займався збиранням та популяризацією пісенного фольклору українського народу, зокрема, кобзарських пісень і дум.

Окремо варто відзначити активну громадську діяльність Миколи Лисенка. У 1908 році він став засновником «Українського клубу», який об’єднав чільних представників української інтелігенції Наддніпрянщини. За свою принципову громадянську позицію Лисенко зазнав переслідувань від російського царського режиму і навіть був заарештований.

Життя Миколи Лисенка є яскравим прикладом самовідданого служіння Україні. І, згадуючи його, ми маємо чинити кожен на своєму місці так, щоб бути гідними пам’яті нашого великого співвітчизника!

 

Возможно, это изображение 1 человек и текст


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень