A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 11.11.2022 07:43
Кількість переглядів: 42

Возможно, это изображение 1 человек и стоитКатерина Мойсей – віце чемпіонка світу!

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Чемпіонат світу з шашок-100 серед юніорів та юнаків проведено 30.10 - 07.11. 2022 року в Туреччині. Сонячна, любима туристами Анталія привітно зустріла учасників світового форуму гарною погодою і можливістю порадіти теплим водам Середземного моря. Але принади Туреччини залишились на другому місці, адже спортсмени приїхали на світову першість для виявлення найсильніших в такому інтелектуальному виді спорту як шашки-100. А в цю гру добре грають по всьому світу, адже були представлені спортсмени 19 країни з різних частин світу.

Не хочеться згадувати про череду перепон, які виростали на нашому шляху, як гриби після теплого дощика. Скажу коротко, що вони нас не зупинили і вихованка клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти Катерина Мойсей в складі збірної України взяла участь в най престижному змаганні з даного виду спорту. Катерина виступала в групі дівчат 16 років, де було заявлено 28 спортсменок. Першою була класична програма, яка тривала 6 днів. 9 турів швейцарської системи залишили дуже мало вільного часу. До фінішу кожна спортсменка зазнала поразки. Це показник про жорстку боротьбу за кожне очко. Наша спортсменка лідирувала в групі спортсменок до 7 туру, але зустріч з спортсменкою з Монголії Норовсурен Лхагвадолгор, яка, до речі, стала чемпіонкою, Катерина програла. В заключних двох турах наша юна спортсменка набрала 3 очка із 4. Друге чисте місце виборола представниця Казахстану Тажибекова Тогжан. Далі в таблиці група з 7 спортсменок набрали по 11 очок. Додатковий показник на боці нашої Катерини Мойсей. Вона – третя на чемпіонаті світу! У швидкій програмі Катерина виборола ті ж 11 очок, але місце п’яте. На завершення – блискавична гра. Спортсменки розігрались за дві попередні програми, сил тим більш не потрібно економити, адже на цьому завершується чемпіонат світу, а тому грали на всю потужність. Без поразки пройшла представниця Монголії, яка виграла всі три програми. Після 5 турів Катерина лідирувала на пару з майбутньою чемпіонкою. Катерина Мойсей з чемпіонкою зустрічалась в 6 турі. Гра між ними закінчилась мировою угодою. Два наступні тури дались важкувато, конкурентка очок набрала більше. На фініші в нашої спортсменки 5 виграшних партій з різними суперниками, 3 партії закінчились внічию, один програш. Разом в підсумку 13 незбагненних очок! І чисте друге місце. Катерина Мойсей – віце чемпіонка світу!

09.11. 2022 р. Анатолій ВайдаВозможно, это изображение 2 человека и в помещенииВозможно, это изображение 10 человек, ребенок, люди стоят и в помещении


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень