A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 08.11.2022 19:10
Кількість переглядів: 29

Скориставшись погожим осіннім днем, вихованці туристичних гуртків Іршавського МЦПО, що діють на базі Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ст, здійснили одноденний навчально - тренувальний похід до цікавого урочища "Маґанка". 6 листопада 2022 року юні туристи мали змогу побувати на кар'єрі по видобутку каменя пісковика, ознайомилися з характером його залягання і причинами утворення. Увагу дітей привернули не лише скелясті уступи, а й численні водоспади, які утворилися внаслідок видобутку цієї породи. Окрім краєзнавчої сторінки, наш похід мав і навчальний характер. Впродовж маршруту ми вивчали всі рослини, які зустрічали, знайомилися з гірськими вершинами Вулканічного хребта, які належать до масиву Тупий. Найважчим було заняття по орієнтуванню на місцевості. Ми вчилися визначати сторони горизонту за природніми об'єктами (наприклад, мох на деревах, розлогість крон), штучними (наприклад, храм у селі) та за допомогою компасу. Провели також заняття по "Визначенню азимуту на об'єкти" та "Рух за азимутом".

Село Осій подарувало Закарпаттю кілька відомих особистостей, про яких сьогодні почули вихованці. А саме про Ф.Потушняка (чиїм іменем названо школу) та І.Поповича - народного артиста України (проходили біля будинку, де він народився).Возможно, это изображение 12 человек, люди стоят, дерево и на открытом воздухеВозможно, это изображение 5 человек, люди стоят, водопад, дерево и природаВозможно, это изображение 3 человека, люди стоят и на открытом воздухеВозможно, это изображение 4 человека, люди стоят и на открытом воздухеВозможно, это изображение 9 человек, люди стоят, обувь, дерево и дорогаВозможно, это изображение 3 человека, гора и природаВозможно, это изображение 3 человека, деньги и текст «L LIFEIT LIFE IT LIFE IT LIFE IT NIW NORT»На зворотному шляху ми вшанували хвилиною мовчання пам'ять про Андрія Матіко, який теж народився в с.Осій і загинув на війні з росією 12.05.2022року. Ми побували на його могилі.

Сьогоднішній похід був не важким, але пізнавальним. А найбільше тішить, що діти не провели час з ґаджетами, а пройшлися з користю для свого організму. Думаю, що отримані сьогодні знання стануть їм у нагоді, а все побачене надовго залишиться у пам'яті дітей.

/Керівник гуртка: Осійська Леся Романівна/


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень