A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Колоднянська гімназія

Дата: 27.09.2022 16:50
Кількість переглядів: 47

Забезпечення спільної взаємодії: класного керівника та вихователя інклюзивного навчання разом із
заступником директора з навчально-виховної роботи.
Важливий арт-терапевтичний метод у роботі із дітьми з особливими освітніми потребами є казкотерапія. Даний метод екологічно допомагає встановлювати причинно-наслідкові зв’язки щодо вчинків інших. Казка ненав’язливо допомагає на підсвідомому рівні надати рекомендації щодо правил поводження чи реагування у школі, колективі. Дітям особливо важливо, щоби стимулювались усі сенсорні системи, тобто у казці обов’язково має прозвучати: «герой почув, побачив, відчув…»
Малюнкові методики допомагають відстежувати динаміку змін емоційного стану дитини та її налаштування сприймати нове. А саме спонтанне малювання допомагає визначити домінуючі інтереси у сфері розвитку дитини, оскільки такий малюнок є мінімально структурованим та виражає зацікавленість «тут і зараз».
При здійсненні психологічного супроводу в умовах інклюзивної освіти характерно використовувати допоміжний матеріал у вигляді наочності. Це можуть бути як «рибки» для розв’язування прикладів, картки, розділені на частини для вивчення нових слів, кольорові геометричні фігурки.
Гра «Ляльковий театр» допомагає дитині реалізувати вже набутий досвід із життя дорослих та «приміряти» його на себе.
Така гра може вигідно адаптуватись й перетворюватись і на «школу звірів» (зі своїми правилами та майже реальними героями), і на «лікарню» (місце, де дитина може реалізувати вже набутись досвід із життя дорослих та «приміряти» його на себе). Даний вид діяльності сприяє розвитку емоційно-вольової сфери, стимулює розвиток фантазії та образного мислення. Для дітей з особливими освітніми потребами – сприяє розвитку зв’язного мовлення та збагачує емоційний арсенал реагування, забезпечує перехід від предметно-практичних дій до наглядно-логічних.

Зображення


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень