A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

УКРАЇНСЬКІ УЧНІ ЗА КОРДОНОМ ВІДДАЮТЬ ПЕРЕВАГУ ОНЛАЙН-НАВЧАННЮ ЗІ СВОЇМИ ВЧИТЕЛЯМИ Опубліковано 18 квітня 2022 року о 16:40

Дата: 18.04.2022 23:42
Кількість переглядів: 91

УКРАЇНСЬКІ УЧНІ ЗА КОРДОНОМ ВІДДАЮТЬ ПЕРЕВАГУ ОНЛАЙН-НАВЧАННЮ ЗІ СВОЇМИ ВЧИТЕЛЯМИ

 

 

 


 

Міністерство освіти і науки України постійно тримає зв’язок із міжнародними партнерами щодо організації навчання дітей з України за державними стандартами.

«Українські учні за кордоном віддають перевагу онлайн-навчанню в рідних школах. Також діти хочуть завершити навчальний рік зі своїми вчителями та за українською освітньою програмою», – повідомляє Сергій Шкарлет.

Зокрема, Міністр зазначив, що в Інспекції освіти Нідерландів акцентують: більшість учнів з України обирають дистанційне навчання у своїх українських школах та онлайн-платформах.

Діти шкільного віку, які перебувають у Королівстві Нідерландів, мають змогу здобувати освіту, для них створюють спеціальні класи та навіть школи. 

Поряд з цим, з метою залучення українських дітей до освітнього процесу, тривають перемовини з національними координаторами SICI (Постійної міжнародної конференції центральних і загальних інспекторатів освіти) щодо розміщення інформації на вебресурсах інспекторатів-членів SICІ, а також закладів освіти про доступні українські платформи для дистанційного навчання учнів.

МОН та Державна служба якості освіти намагаються сприяти у доступі школярів до навчальних програм, які реалізуються закладами освіти, українськими освітніми онлайн-ресурсами тощо.

Нагадаємо, в Україні запрацював освітній чат-бот.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень