A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Математика - шлях до успіху чи вирок для випускника?

Дата: 14.02.2022 12:32
Кількість переглядів: 119

Завершити роботу  експертних груп щодо покращення якості підготовки одинадцятикласників до складання ЗНО мали нагоду вчителі математики. 11 лютого на запрошення Іршавського ЦПРПП відгукнулися 22 педагогів закладів освіти нашої громади. Майстер-класи від фахівців поступово перейшли у жваве обговорення побаченого та почутого, обговорення типових помилок, які припускають вчителі у своїй діяльності,  необхідності мотивації здобувачів освіти до успішного складання ЗНО з матемвтики (та й інших дисциплін), пошук вирішення озвучених на зустрічі проблем.

  Розпочався захід із обговорення статистичних даних, доступних для широкого загалу на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Цифри річ сувора, тож всі переконалися, що наша область пасе задніх по Україні, а Іршавщина чи не остання на Закарпатті, тобто кількість випускників 2021 року, які складали ЗНО з математики та не подолали поріг "склав/не склав" становить більше 50% від загальної кількості. Короткий аналіз діагностувальної роботи з математики, яку писали в січні випускники чотирьох закладів, далі - огляд демонстраційного варіанту сертифікаційної роботи з математики 20222 та пропозиція учасникам виконати завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, яка враховується в оцінку ДПА з математики. Як успішно справилися вчителі з цим завданням достеменно невідомо, але можливість оцінити свої знання та відчути себе в ролі учнів будуть добрим стумулом для підвищення рівна викладання математики у школах громади.

  Цибинога Марина Іванівна, вчитель математики Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, спробувала показати колегам, як вона вивчає зі своїми учнями теми "Рівняння та нерівності". Поділилася методами і способами використання лайфхаків саме при виконанні завдань сертифікаційної роботи з математики.

  Попович Тетяна Володимирівна, Іршавський ЗЗСО І-ІІ ступенів №2, у своєму виступі намагалася показати присутнім як можна цікаво та доступно пояснити учням тему "Комбінаторика". На прикладах із життя продемонструвала переваги застосування методу унаочнення навчального матеріалу з непростої теми.

  Лендєл Наталія Іванівна, Ільницький спортивно-гуманітарний ліцей, спробувала опанувати разом зколегами навички простого та доступного способу вивчення теми "Функції". Наголосила, що завдання на дослідження функції з розгорнутою відповіддю включене до ДПА, а сертифікаційна робота з математики мість по п'ять-шість завдань цієї теми. 

 Антосяк Павло Іванович, Іршавський ліцей, на завершення зустрічі поділився з присутніми своїм баченням викладаття однієї з найважчих тем для сприйняття учнями - тригонометрії. У легкій доступній формі продемонстрував свої секрети при поясненні нового матеріалу та на етапі повторення вивченого.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень