A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Ділимося досвідом , або «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь...»

Дата: 10.02.2022 15:23
Кількість переглядів: 75

9 лютого відбулася практична конференція вчителів української мови та літератури на базі Іршавського міського центру позашкільної освіти.  Виступ стартував своєрідною розминкою - добіркою учнівських  фраз-«перлин» із сертифікаційних робіт минулих років.  Потім учасникам запропонували відчути себе на місці випускників і написати за 10 хвилин твір у формі власного висловлення. Із цим завданням філологи впоралися на «відмінно».

 Мета зустрічі, яка об’єднала думки та зусилля присутніх, -  успішне складання одинадцятикласниками  ЗНО-2022. Адже високих результатів можна досягти лише завдяки кропіткій та важкій праці протягом усього періоду навчання в школі. Як мотивувати учнів вивчати українську мову й літературу? Як зацікавити дітей читати твори? Чи можна навчити навчатися? Саме на ці та багато інших запитань шукали відповіді вчителі закладів освіти Іршавської громади. Своїм досвідом поділилися учасники творчої групи. Кузьма Н. В., учителька Іршавського ліцею №1, запропонувала присутнім власні техніки запам’ятовування правил – «Пам’яталки від Наталки». Це і мнемонічні фрази, і ментальні карти, і візуалізації - ілюстрації. Такі методики стануть у пригоді і учням молодших класів, і випускникам, і студентам, і педагогам. Як ключові слова та лайфхаки допоможуть виконати завдання на встановлення відповідності в тестах, розповіла вчителька Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею Буря І.І.  Цікавим та пізнавальним став виступ учительки Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Світлик В. І., яка представила авторську методику виконання одного з найскладніших завдань ЗНО – завдання з відкритою відповіддю. Учителька Іршавського ЗЗСО № 2 Попович Г. В. поділилася з колегами своїм досвідом  викладання української мови за допомогою інноваційних технологій - метод «Доміно», виконання тестових завдань з QR-кодами – та ознайомила присутніх із роботою електронної системи «Єдина школа», що апробована в цьому навчальному закладі. Як навчити учня писати твори швидко та грамотно, розповіла директор Іршавського ліцею, учителька української мови й літератури Онисько Н. Ю. Наталія Юріївна запропонувала нестандартні вирішення цієї важливої проблеми.

Усі присутні також змогли поділитися секретами власної творчої лабораторії,  методами та засобами навчання, адже наша єдина мета – успішний, мотивований, компетентний учень.

 

Дякуємо Іршавському центру професійного розвитку  за таку змістовну та корисну зустріч!

 

Учителька Брідського ЗЗСО І-ІІІ ст. Маркович Л. В.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень