A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

У громадi презентували книгу про участь закарпатців у Першій світовій війні

Дата: 18.11.2021 17:59
Кількість переглядів: 83

18 листопада у Іршавському МЦПО відбулася презентація книги Юрія Фатули «Я ще гадав ґаздувати, але мушу воювати...», яка вийшла друком в ужгородському видавництві «Патент» у 2021 році.

Дана праця присвячена історії 66-го Унгварського (ужгородського) піхотного полку Австро-Угорської армії у роки Першої світової війни. У книзі детально розповідається про бойовий шлях підрозділу, який формувався на теренах історичного Закарпаття. Основу цього дослідження складають маловідомі архівні і бібліографічні матеріали доповнені чисельними фото та детальним мартирологом з іменами полеглих солдатів згрупованих по населеним пунктам.

Зустріч, організована за сприяння директора історико-краєзнавчого музею Світлинця Андрія, зібрала керівництво громади, місцевих шанувальників історії, краєзнавців, працівників бібліотек, педагогів.

Ім’я Юрія Михайловича Фатули – кандидата медичних наук, доцента кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ, лікаря-практика і автора багатьох наукових статей та навчальних посібників – відоме тисячам закарпатців, яким він своєю лікарською майстерністю допоміг повернути здоров’я.

На заході був присутній директор видавництва «Патент» Іван Ключевський, який зауважив, що книга « Я ще гадав ґаздувати, але мушу воювати...» - це унікальне видання, оскільки закарпатські історики не висвітлювали так скрупульозно історію Першої світової війни, і вперше в історії України повернулися із тривалого забуття тисячі імен і трагічних доль солдатів Закарпаття.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень