A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Найсміливіші мрії мають властивість збуватися!

Дата: 05.07.2021 23:05
Кількість переглядів: 182

Найсміливіші мрії мають властивість збуватися!

Оцінку підготовки спортсмена, його спортивної форми на даний час, дають змагання. Теоретичні заняття без практичних виступів малоефективні. Для спортсменів клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти перерва без змагань на високому рівні явно затягнулася. Наші спортсмени пропустили кілька чемпіонатів України, звісно, по поважній причині. Закарпатська область якраз була найбільш вражена коронавірусом.

Нарешті чемпіонат України з шашок-64 серед юнаків та дівчат в цьому році відбувся, хоч і прийшлось учасникам, тренерам, батькам дотримуватися протиепідемічних вимог, що, при високій температурі, було непросто. Змагання приймав Херсон, який має спеціалізоване приміщення, в якому діє шахово-шашковий клуб. Чотири юні шашкісти клубу “Вікторія” представляли Закарпатську область. Першою програмою була класична гра. Кожному учаснику на гру відводилось по 40 хвилин плюс по 10 секунд за кожний зроблений хід. Переможець в матчі визначався в грі з двох партій (білими, чорними або на оборот). Сім днів напруженої боротьби з 18 партій – випробування непросте. А ще, що досить важливо, суперники один кращий другого. Наша чотирнадцятирічна Катерина Мойсей виступала в групі дівчат 16 років. Початок був важкий, відчувалась нехватка практичної гри. Але далі пішла ціла череда із п’яти перемог. Спортивний характер Катерини, добротна майстерність, наполегливість та інші хороші якості дали змогу посісти третю сходинку п’єдесталу пошани. Швидку програму Катерина закінчила четвертою, а в блискавичній грі взагалі перевершила найсміливіші прогнози, адже виборола друге місце, уступивши лише чемпіонці України серед жінок, представниці Харкова Дарині Лобановій. В групі юнаків 8 років від Закарпаття виступав Володимир Погоріляк. Два роки тому назад він вже брав участь в чемпіонаті України в Полтаві. Там юний спортсмен посів почесне 10 місце. Цього разу він виграв шість матчів, два програв: чемпіону і віце-чемпіону. В підсумку – третє місце, уступив друге місце по додатковому показнику супернику з Харкова Єгору Литвину. І в швидкій, і в блискавичній програмах Володимир виступив стабільно, виборовши четверті місця. У відвертій розмові юний Володимир Погоріляк розповів про свою заповітну мрію: стати призером чемпіонату України. Як бачите, мрії, підкріплені змістовними тренуваннями, спортивним характером можуть здійснюватися. Тепер Володимир має іншу гарну мрію, але про неї поки-що не повідомляє. Інші наші юні спортсмени ввійшли в десятку кращих: Вероніка Терпай в блискавичній грі, а Дарина Лелітка – в класичній програмі. Володимир Погоріляк і Дарина Лелітка виконали норми другого дорослого розряду, підтвердженням цьому є довідки з чемпіонату.

В командному підсумку наша збірна Закарпаття (4 спортсмени) посіли в класичній програмі – сьоме місце, швидку програму закінчили десятими, а в блискавичній програмі вибороли дев’яте місце з 14 збірних команд. А вибороли призові місця у всіх трьох програмах (в порядку занятих місць) Харківська (22 учасники), Дніпропетровська області (22 учасники) та міста Києва (23 учасники).

P. S. Катерина Мойсей і Володимир Погоріляк вибороли право виступити на чемпіонаті світу, який планується провести в Туреччині в місяці серпні. Питання фінансування юних спортсменів на чемпіонат залишається відкритим.

30.06. 2021 р. А. ВайдаВозможно, это изображение (4 человека, ребенок, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (2 человека, люди сидят, шахматы и в помещении)


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень