A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Здорові діти сьогодні – здорова нація завтра

Дата: 24.06.2021 10:37
Кількість переглядів: 137

Здорові діти сьогодні – здорова нація завтра

Здорові діти сьогодні – здорова нація завтра

За ініціативи та під патронатом Першої леді Олени Зеленської в Україні у 2020 році розпочалося реформування системи харчування в закладах загальної середньої освіти.

Сьогодні про перші досягнення і перспективи йшлося під час Всеукраїнського форуму „Україна 30. Здорова Україна”.

Головний меседж Олени Зеленської: „Здорові діти сьогодні – здорова нація завтра”.

Указом Президента України від 25 травня 2020 року затверджено Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Усі заходи спрямовано на  поліпшення здоров’я дітей, у тому числі і через зміну підходів до організації дитячого харчування.

Задля цього уже на сьогодні у закладах оновлено застаріле технологічне обладнання, проведено часткові та повні ремонти харчоблоків, розроблено і запропоновано нове меню для шкільних їдалень.

Забезпечення якісного, здорового харчування дітей Олену Зеленську цікавить у першу чергу як маму, яка розуміє, що від того, що і скільки разів їсть дитина, залежить її розвиток, самопочуття, фізичне здоров’я, а в результаті – її здатність самореалізуватися і досягати успіхів у навчанні, спорті і в цілому в житті.

„Сьогодні дуже важливо покращити ситуацію зі шкільним харчуванням, –  наголосив Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України. – Місцевим органам самоврядування необхідно забезпечити контроль за дотриманням вимог щодо його організації відповідно до норм санітарного регламенту”. 

Про здорову націю, яка харчується правильно, при цьому діти в школах споживають більше корисних продуктів, як-от: фрукти, овочі, м'ясо, і менше –солі, солодощів, – йшлося і у виступі Віктора Ляшка, міністра охорони здоров’я.   

„Якщо ми дотримуватимемось таких підходів до організації харчування наших дітей, то отримаємо суспільство здорових, свідомих, освічених громадян”, – підсумувала Олена Зеленська.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-06-2021


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень