A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

18 травня 2021 року, у Міжнародний день музеїв

Дата: 23.05.2021 19:04
Кількість переглядів: 126

18 травня 2021 року, у Міжнародний день музеїв, лідери шкіл Іршавського ОТГ завітали до нашого історико – краєзнавчого музею, директором якого є Світлинець А.А., відомий краєзнавець. Під час екскурсії він розповів, що таке музейна установа, які є типи музеїв та їх роль у збереженні нашої історичної спадщини. Коротко ознайомив присутніх із цікавими та унікальними об’єктами колишнього Іршавського району.

Але нашою головною метою була ознайомча екскурсія по місту Іршава. Розпочали ми з будинку Іршавського міського Центру позашкільної освіти, в якому, за словами Андрія Андрійовича, було приміщенням колишньої мерії за часів чехословацької влади. Далі ми перейшли до сучасної історії. Поряд з будинком МЦПО розташована Стела полеглих Героїв російсько – української війни і ми довідалися історію появи цієї Стели та імена загиблих земляків-іршавчан.

В центрі Іршави, поряд із Петро-Павлівським храмом, знаходиться пам’ятник жертвам Голодомору біля якого учні довідалися про історію геноциду української нації за радянських часів та символізмі у зображенні даного пам’ятника.

Наша коротка екскурсія завершилася у сквері «Ілошва». Тут учні довідалися про старий цвинтар Іршави, який з плином століть та людської байдужості перетворився на смітник та місцем перебування безхатченків. Але за ініціативи жителя Іршави Владислава Масалова, що зараз проживає за межами країни, було профінансовано роботи по впорядкуванню збережених могил родини Ілошваїв та створено сквер. Це місце є знаковим для історії нашого міста.

Ми дякуємо Андрію Андрійовичу за цікаву та пізнавальну екскурсію і сподіваємося на майбутню співпрацю.Возможно, это изображение (6 человек, люди стоят и на открытом воздухе)Возможно, это изображение (7 человек, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (7 человек, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (8 человек, люди стоят, на открытом воздухе и дерево)


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень