A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Сортування відходів, як робити це легко?

Дата: 10.05.2021 22:29
Кількість переглядів: 133

Сортування відходів, як робити це легко?

 


7 травня у рамках проєкту «Добриво зі сміття» в Іршаві відбувся тренінг на тему «Сортування сміття. Компостування органіки». 

Зі вступниим словом до присутніх звернулася Глушко Віра, голова громадської організації «Іршавські Промені», яка розповіла про участь та перемогу у конкурсі проєкту, поданого ГО «Іршавські Промені», про цілі та етапи його реалізації. Основне завдання і кінцева мета - на території Іршавської громади буде закуплено і розміщено 7 баків для компостування біовідходів: 6 – об'ємом 600 л.,1 – 900л. Тож до 1 червня вони мають бути встановлені на наступних локаціях: м. Іршава по вул. Набережна, Шкільна (на території трьох ОСББ), на території центрального парку, Іршавського ліцею №1 та Ільницького ЗДО № 2. 

Даний проект реалізується за фінансової підтримки ГО Товариства Лева (м. Львів, Україна) за кошти Національного фонду підтримки демократії (Вашингтон, США). 

Нинішній тренінг провели дві чудові спікерки – Анна Сабадош, представник ГО «Зелений варош», яка розповіла про сортування відходів, як це робити легко, з чого починати і як правильно сортувати сміття, та Оксана Мелеганич, вчителька хімії, заступник директора з навчально-виховної роботи Іршавського ліцею №1, яка розповіла про органічні відходи, як перетворювати сміття на добрива,фази компостування та багато чого іншого.
 Усі учасники тренінгу взяли участь у вікторині, підвищили рівень свої свідомості та культури з поводженням сміття та пригостилися смаколиками. 

Навчання сьогодні проходили голови вищезгаданих ОСББ, представники установ і організацій, де буде встановлено компостери. На заході були присутні кандидат політичних наук, координатор ВО «Сталий розвиток» Ганна Мелеганич, координатор ВІ «Активна громада» Микола Яцків, керуючий справами Іршавської міської ради Іван Матіко, заступник директора Іршавського МЦПО Іван Терпай,  члени і членкині Іршавської молодіжної ради» та  ГО «Іршавські Промені», а також  представники учнівського самоврядування усіх закладів освіти міста.
.
Велика подяка усім організаторам, спікерам, гостям, оскільки завдяки таким тренінгам громадськість формує   практичні навички правильного поводження зі сміттям, розуміння власної відповідальності за світ, у якому ми живемо.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень