A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Тренінг для Молодіжної ради

Дата: 10.03.2019 09:36
Кількість переглядів: 172

          Здавалося б  про ВІЛ/СНІД всі знають, але виявляється багато фактів про цей важкий недуг й досі не відомі більшості населення. Варто говорити про цю хворобу не лише 1 грудня. На тренінгу, який був організований ГО «Батьківська районна рада Іршавщини» (керівник Глушко В.І.), за фінансової підтримки БФ «Центр громадських ініціатив» (Вишняк А. В.), у рамках проекту «Разом до успіху» та завдяки тренеру,  практичному психологу Юрію Таньку ми зруйнували багато міфів про ВІЛ/СНІД.

          Люди часто бояться заразитися ВІЛ при звичайному побутовому контакті. Насправді ці страхи перебільшені, спілкування з ВІЛ-позитивними людьми в побуті не є небезпечним. Але краще бути добре поінформованим з цієї теми. Під час тренінгу ми обговорювали ситуації, за яких ВІЛ-інфіковані входили до числа наших знайомих чи однокласників. Непроста задача. А як би ви, шановні читачі, відреагували на таку новину? До речі, в Україні кількість інфікованих на ВІЛ/СНІД найвища в Європі. Тут Україна залишається лідером за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 240 тисяч осіб. І тільки кожен другий знає про свій діагноз – станом на 1 травня 2018 року на обліку в Україні перебуває 143 766 ВІЛ-позитивних пацієнтів. Цікаво, скільки таких у нашій ОТГ?

        Отриманою інформацією ми готові поділитися у закладах освіти громади. Будьмо обережними, не руйнуймо ні своє, ні життя близьких.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень