A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Футбол єднає!

Дата: 26.10.2019 07:43
Кількість переглядів: 168

Футбольним турніром між учнівськими командами закладів загальної освіти Іршавської ОТГ завершився цікавий проект «Футбол єднає». Іршавчани вперше взяли участь в цьому Міжнародному проекті, який має на меті протягом двох тижнів у жовтні провести 2000 подій у понад 60 країнах світу та охопити близько 150000 осіб. Як усе починалося? Ще у серпні голова ГО «Батьківська районна рада Іршавщини» Глушко В.І. звернулася до міської ради як до органу місцевого самоврядування, зокрема до заступнка міського голови Куртинець О.С. та методиста відділу освіти Мелеганич О.Д. з пропозицією долучитися до цієї Міжнародної кампанії.   Заявку було подано і схвалено грантодавцями на суму 200 євро. Хоча попередньо планувалося залучити 500 євро і провести більше заходів впродовж двох тижнів.

У рамках спільного з ГО «Батьківська районна рада Іршавщини» проекту «Футбол єднає» відбулися виставки малюнків на футбольну тематику, підготовка команд черлідерів і, як підсумок, турнір з футболу та міні футболу, який пройшов вчора на центральному стадіоні. Саме цієї події всі чекали найбільше. Відрізнявся турнір від звичайних тим, що участь у ньому брали дівчата та представники ромської національності. За підсумками трьох матчів, точніше різницею між забитими та пропущеними м’ячами перемогу в турнірі з футболу здобула команда ЗЗСО №1, друге місце дісталося команді ЗЗСО №2, третє– Іршавський ліцей. Турнірна таблиця з міні-футболу виглядає так: І місце ЗЗСО №1, ІІ – Лозянська школа, ІІІ – школа №2. Всі команди нагороджені кубками, медалями та спільними грамотами від організаторів. Окремо було відзначено усіх дівчат турніру, а також команди черлідерок з Іршавського МЦПО та Іршавського ЗЗСО №2.

За підготовку та проведення турніру відповідали: Дзьома О.Ю. (голова МО вчителів фізкультури), Мелеганич О.Д., Буряс Ю. В. (директор МЦПО), Котубей І.І., Чедрик С. П. (заступник директора з виховної роботи школи №2), Пинзеник В.І. (директор ДЮСШ). Оскільки, згідно умов участі в проекті, грантові кошти надійдуть після отримання звіту, членами ГО «Батьківська районна рада Іршавщини» було прийнято рішення взяти на себе фінансові витрати  за проект. Якщо хтось думає , що громадські організації заробляють на грантах, то маємо чудовий приклад, який це заперечує. Навпаки – лишній раз доводить, що коли активні люди люблять своє місто, хочуть зробити життя його мешканців, а особливо дітей, цікавим, барвистим, то разом з владою можуть долати будь-які труднощі і показувати відмінний результат.

Тож сьогодні, 24 жовтня, у день закінчення проекту, можемо впевнено сказати, що наша кампанія #FootbollPeople була добре організована і пройшла на достойному рівні. Присутні вчора на турнірі секретар міської ради Михайло Рацин, заступник міського голови Олександр Куртинець, начальник відділу освіти Любов Сокач, члени ГО «Батьківська районна рада Іршавщини» Віра Глушко, Євгенія Сапожнік та Людмила Раковці, суддя змагань Віктор Цогла уже бачать перспективу підтримати ініціативу #FootbollPeople  наступного року.

Міськрада висловила щиру подяку усім організаторам та учасникам цікавих тижнів під гаслом «Футбол єднає!»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень