A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

У Іршавській громаді пройшов міський конкурс читців, присвячений пам’яті Тараса Шевченка

Дата: 14.03.2023 16:17
Кількість переглядів: 32

«Ну що б здавалося, слова...

Слова та голос, більш нічого...

А серце б’ється, ожива,

Як їх почує... Знать, од Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть між люде…»

Минулого тижня, в Іршавській громаді відбувся конкурс читців художнього слова, присвяченого «Шевченківським дням» - роковинам народження та смерті українського генія та мислителя Тараса Шевченка. Організовано його було Іршавським Центром професійного розвитку педагогічних працівників.

На базі міського Центру позашкільної освіти представники з кожного навчального закладу із числа учнів 7-9 та 10-11 класів представили компетентному журі твори поета, що не входили до шкільної програми та авторські вірші. На заході були присутні також міський голова Віктор Симканинець, начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту міської ради Єлизавета Яцканич, викладачі, батьки та поціновувачі Шевченківського слова.  

Деякі учасники виступали й поза конкурсом, які вирішили спробувати свої сили та продемонструвати свій талант. Їм було вручено подарунки. А переможці та всі учасники отримали дипломи відповідно до номінацій та приємні призи.

Виступи оцінювались за різними критеріями, серед яких важливу роль грала артистичність, одяг, емоційність, інтонація, дикція, жести тощо

У вітальному слові, з яким виступив перед присутніми міський голова Віктор Симканинець, було відзначено силу слова та пророчі слова Кобзаря. Адже саме сьогодні, як ніколи є актуальними його слова, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу і волю. Пророче Шевченкове слово на вустах наших воїнів-захисників, волонтерів, дипломатів, письменників, школярів, тих, у кого в серцях жевріє любов до України, рідного слова. Очільник громади звернув увагу молоді на те, що Тарас Шевченко залишив чимало й різних повчань-закликів. Написані понад століття тому – поезії Шевченка актуальні й досі.

Начальник відділу освіти Єлизавета Яцканич виразила слова подяки присутнім та зазначила, що з року в рік рівень виконавської майстерності учасників зростає, а тому висловила сподівання, що у наступному році кількість читців і рівень майстерності виконання творів буде тільки зростати. Адже обдаровані діти - гордість нашої громади!

Перше місце серед учнів 10-11 класів виборола Іванна Васько із  Загатського ЗЗСО І-ІІІ ст. Друге - Наталія Зейкан з Іршавського ЗЗСО №2.  Треті місця посіли  Вікторія Оверчук  з Іршавського ліцею та Мирослава Половка з Осійського ЗЗСО І-ІІІ ст. Приз глядацьких симпатій отримала Евеліна Дешко з Ільницького ліцею, яка не тільки продекламувала вірш, а ще й заспівала. Виступали також Мар'яна Крайняй з Дубрівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та  Аліна Ганчіч з Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ст. 

Серед учасників 7-9 класів  у підсумковому конкурсі читців художнього слова перше місце здобула Анастасія Магурська з Іршавського ЗЗСО №2. Диплом І ступеня за авторський вірш отримала учениця Іршавського ліцею Валерія Фозекош. Другі місця розділили Євгенія Шестак з Ільницької гімназії, Інеса Олашин з Ільницького ліцею та Анастасія Андрішко - учениця  Осійського ЗЗСО І-ІІІ ст. Треті місця посіли з невеликою різницею за кількістю балів Софія Пінчук з Іршавського ліцею, Валерія Граб з Брідського ЗЗСО І-ІІІ ст., Іванна Мороз з Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ст. та Анастасія Данканич із Загатського ЗЗСО І-ІІІ ст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень