A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 14.03.2023 16:03
Кількість переглядів: 17

Два абсолютно однакові результати!

Цьогорічний чемпіонат області з шашок-64 приніс цікавий сюрприз. До фіналу була довга дорога, яка тривала цілий минулий рік. На жаль, не всі заплановані змагання вдалося провести. Але все-таки до фіналу відібралися найсильніші спортсмени, які показали високі результати і вибороли право на участь у чемпіонаті.

Чемпіонат-2023 проведено по сучасній системі з жеребкуванням початкових позицій (інша назва, яка відома спортсменам – це літаючі шашки). Час на роздуми 45 хвилин кожному учаснику, а ще з добавкою 15 секунд за кожний виконаний хід. Між двома суперниками гралися дві партії (чорними й білими). Треба відзначити, що при такому форматі рівень гри надзвичайно високий і можна проявити свої найкращі якості майстерності: знання, уміння, уяву, глибокий розрахунок, досвід, фантазію й творчість.

Серед фіналістів і дві представниці клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти. Це п’ятнадцятирічна Катерина Мойсей і дванадцятирічна Вероніка Терпай. Вероніка в солідній компанії показала і бойовий характер, і результативну гру, хоча це був її дебют. В неї 6 місце. Третє місце посів представник Тячева, багаторазовий чемпіон області Микола Кошілко, який зумів у важливій зустрічі провести красивий план гри і виграти в основного конкурента в боротьбі за третє місце представника В. Бичкова Миколи Коперльоса. Можна відзначити важливість психологічного настрою Миколи Кошілко, що є хорошим прикладом для юних спортсменів, адже викласти себе на всі 100 відсотків в останній партії, коли дає знати про себе втома попередніх виснажливих зустрічей, надзвичайно важко, але, як бачимо, можливо.

Катерина Мойсей зіграла внічию з Богданом Романом, а інші зустрічі в добротному стилі виграла. ЇЇ опонент Богдан Роман (Іршава) теж набрав таку ж кількість залікових очок. Додатковий матч між ними по скороченому регламенту (15 хвилин кожному на партію плюс 3 секунди за виконаний хід) закінчився внічию. Інші додаткові показники двох претендентів на “золото” виявилися абсолютно однакові. Катерина Мойсей і Богдан Роман поділили 1-2 місця. Маємо двох чемпіонів області.

13.03. 2023 А. Вайда

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень