A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Іршавський міський Центр позашкільної освіти

Дата: 06.03.2023 21:50
Кількість переглядів: 22

Відкрите заняття в гуртку «Спортивне орієнтування»

Днями відбулось чергове відкрите заняття за планом атестаційної комісії МЦПО, яке провела Осійська Леся Романівна, керівник гуртка «Спортивне орієнтування» при Ільницькому ЗЗСО І-ІІІ ст. Заняття складалось з двох частин: теоретичної та практичної. При опанування нової теми: «Ігри на місцевості з елементами орієнтування. Ігри на вибір шляху руху» учні мали змогу закріпити свої знання з орієнтуванні на місцевості, застосувати практичні навички користування картою та компасом, формування вміння приймати самостійні рішення, діяти в нестандартній обстановці. Мета заняття передбачала набуття навичок орієнтування на місцевості за допомогою підготовленого плану, а також застосовуючи ігрові форми навчання намалювати маршрут спортсмена, рух якого бачили у форматі відео.

Практична частина заняття пройшла на відкритому майданчику школи, де учні за допомогою карти-плану пробігли дистанцію по напрямку руху з відзначенням контрольних пунктів за мінімальну кількість часу та визначили переможців. Цікаві та насичені ігри-дистанції, сплановані керівником, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості набуті під час занять та тренувань у гуртку.

Всі учні активно працювали впродовж заняття, з цікавістю та ентузіазмом відповідали на питання та, у підсумку, всі справились зі своїм завданням. Леся Романівна використала на занятті інтерактивні методи і прийоми навчання та виховання, структура заняття була чітко визначена за часом.

Загалом заняття пройшло на високому методичному рівні з дотриманням всіх структурних підрозділів його проведення. При обговоренні члени атестаційної комісії, колеги, дирекція школи, які відвідали заняття дали високу характеристику проведеному занятті та педагогічній діяльності керівника. Слід відмітити, що Леся Романівна вже багато років поспіль працює в позашкіллі керівником туристичних гуртків, відзначається надзвичайною відповідальністю та є педагогом високого рівня. ЇЇ вихованці протягом багатьох років є переможцями міських, обласних змагань, зльотів зі спортивного орієнтування та пішохідного туризму, чим підтверджується її високий рівень професійно-педагогічної підготовки, інтерес та любов до своєї справи і дітей, педагогічний такт, нестандартне мислення, тощо.

Користуючись нагодою дирекція МЦПО вручила грамоти Закарпатського Центру туризму учасникам відкритих змагань зі спортивного туризму у закритих приміщеннях, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні та Революції гідності, вихованцям даного гуртка, які вибороли ІІІ почесне місце у командному заліку та ІІ місце в особистому, які пройшли днями в ПАДІЮНі .

Колектив МЦПО щиро вдячний Лесі Романівні за значний внесок у розвиток туристсько-спортивного напрямку на Іршавщині та за відкрите заняття безпосередньо.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень