A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Іршавської міської ради

Обговорили взаємозв’язок із рівнем соціальної згуртованості молоді та її громадською активністю

Дата: 26.12.2022 11:07
Кількість переглядів: 47

Як рівень залученості молоді впливає на перспективи громади? Як стан молодіжної політики пов’язаний із розвитком населеного пункту? Ці та інші питання обговорювались в Іршаві під час презентації дослідження, яке провів «Центр громадських ініціатив» у рамках проєкту «Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді».

Особливо жваво під час заходу обговорювався взаємозв’язок із рівнем соціальної згуртованості молоді та її громадською активністю в громаді.

«Фокусуючи увагу в проведенні заходів та зустрічей саме на представниках та представницях шкільного віку, ми втрачаємо інтерес та включеність у громадське життя тих, хто старше 20 років. В підсумку, це провокує ризики відтоку молоді. Бо після вступу до вишу колишні школярі охоче залишаються в нових громадах, де тепер вони навчаються, а ті молоді хлопці та дівчата, які повертаються додому, вимушені само організовуватись та займатись власним дозвіллям самотужки. Проте, усвідомивши подібну ситуацію, в нашій громаді є перспективи розвитку, тому що змінивши підходи в молодіжній діяльності, ми можемо змінити і життя людей. Чим більше будуть залучені мешканці та мешканки Іршави, віком від 20 років, до громадського життя, тим меншим буде їхнє бажання залишити громаду, звісно, за умови також наявних робочих місць. Бо матеріальне життя ніхто не відміняв», - такого підсумку прийшли учасники та учасниці зустрічі.

Проєкт «Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді» став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень